in

Brescia, 13 români expulzaţi/ Primăria: Am făcut curăţenie în oraş de Crăciun

Pe 8 decembrie, Primăria de la Brescia a expulzat 13 conaţionali, trimişi înapoi în România cu autocarul, informează cotidianul “La Stampa”.  Costul operaţiunii: 700 de euro. Viceprimarul a anunţat satisfăcut rezultatul operaţiunii “alla Sarkozy”: “Am făcut curăţenie în oraş înainte de Crăciun”.

Românii, 11 bărbaţi şi două femei cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, au fost opriţi de către poliţişti, duşi la secţie şi identificaţi. Autorităţile au descoperit că românii nu au un domiciliu fix şi îşi câştigă traiul cântând la intersecţii. Astfel, li s-a înmânat “o invitaţie de a părăsi oraşul”, împreuna cu 60 de euro- reprezentând costul unui bilet de autocar spre Bucureşti.

Viceprimarul oraşului, Fabio Rolfi, membru al Ligii Nordului, s-a declarat satisfăcut de rezultatului operaţiunii, precizând că reptrierea românilor a costat mai puţin decât repatrierile preşedintelui francez Sarkozy. “Da, modelul e al lui Sarkozy- diferenţa e că noi am plătit doar biletul necesar reptrierii, nu şi contribuţiile făcute cadou de Franţa”, a declarat Rolfi pentru cotidianul italian. “Le-am explicat românilor că dacă nu pleacă, îi controlăm în fiecare zi şi îi ducem la secţie. Au înţeles”.

Apoi Rolfi a anunţat că a fost contactat de colegii din alte primării, interesaţi de metoda de repatriere folosită la Brescia: “Mă sună multe persoane dornice să înţeleagă procedura aplicată. E simplu. Tehnic vorbind,  nu e vorba de o expulzare, ci de o invitaţie de repatriere, care, dacă nu este acceptată, se poate transforma într-o arestare”.
Operaţiunea “de curăţire a oraşului” a fost criticată imediat de Giovanni Valenti, responsabil al “Observatorului pentru imigraţie” din Brescia, citat de “La Stampa”: “Îi cunoaşteam pe acei cântăreţi ambulanţi din 2008, sunt muzicieni, nu au fost niciodată implicaţi în episoade de criminalitate, cel mult au cerşit. Sunt ca italienii care au emigrat la New York la începutul secolului XX”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Titlul de Călătorie

Capra vecinului, la Bologna