in

Calabria, a împușcat-o în cap pe fosta iubită și i-a ars cadavrul, Ștefan Valea condamnat la 16 ani

După un proces foarte lung, încheiat cu o sentință de condamnare în primă instanță, o achitare la apel, apoi anulată de Casație până la sentința finală din 13 februarie.

Ștefan Valea, 48 de ani, a fost condamnat la 16 ani de închisoare de Curtea cu juri de Apel din Catanzaro, pentru că a ucis-o pe femeia cu care a avut o relație, Monica Alexandrescu (37 de ani) și apoi a ars cadavrul.

Ștefan Petru Valea, condamnat definitiv

Femeia a fost ucisă de Valea la 8 septembrie 2008 cu două gloanțe cap în culmea unei discuții care a apărut pentru că ea a decis să pună capăt relației. Apoi, bărbatul – arestat de carabinieri în mai 2010 – a ars cadavrul în interiorul unei mașini, pe care apoi a împins-o într-un râu, în mediul rural din San Gregorio D’Ippona (Calabria).

Cadavrul a fost găsit apoi pe 14 septembrie, după ce soțul ei, în vârstă de șaptezeci de ani, din Vazzano, a raportat dispariția sa. Victima, de fapt, a vrut să-i asigure copilului ei o viață fără suferințele și foamea pe care ea însăși le-a îndurat și pentru aceasta s-a căsătorit cu italianul de 70 de ani din Vazzano. Ștefan Valea nu a fost de acord.

Sentința încheie un proces foarte lung. Valea fusese condamnat la 24 de ani în primă instanță și apoi achitat în apel, hotărâre anulată de Casație, care a dispus un nou proces de apel.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Angajatorii lui Mihai Iștoc, românul aruncat la gunoi după ce a murit la locul de muncă, au fost condamnați la închisoare, după mai bine de 10 ani

Ziua Îndrăgostiților, felicitări celor care se iubesc!