in

Ziua Îndrăgostiților, felicitări celor care se iubesc!

Astăzi se sărbătorește în Europa și în America San Valentino, o zi devenită Ziua Îndrăgostiților. De unde vine legenda? Se spune că San Valentino, în timp ce aștepta în închisoare să fie executat, s-a îndrăgostit de Leonora, fiica oarbă a gardianului Asterius.

Valentino, cu puterea credinței sale, în mod miraculos i-a redat vederea fetei și, la momentul de rămas bun, înainte de lapidare și apoi decapitare, pe Via Flaminia, i-a lăsat fetei un bilet de adio: „Al tău Valentin“ … De atunci a rămas obiceiul mesajelor din această zi.

Este vorba de un preot care a murit ca martir în anul 270, lapidat cu pietre şi decapitat. Împăratul Claudius al II-lea a interzis legionarilor romani să se căsătorească, pentru a fi mai duri în bătălii. Preotul Valentin a nesocotit ordinul şi a continuat să oficieze căsătorii, fiind arestat şi condamnat la moarte.

Valentine’s Day se sărbătorește acum în întreaga lume, iar îndrăgostiții se folosesc de acest prilej pentru a-si face declarații de dragoste și pentru a-și oferi cadouri unii altora.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Calabria, a împușcat-o în cap pe fosta iubită și i-a ars cadavrul, Ștefan Valea condamnat la 16 ani

Șofer italian cu carnetul suspendat și drogat la volan, a accidentat grav un român de 19 ani care trecea strada