in

Calabria, a încercat să RĂPEASCĂ un copil de 5 ani, român la un pas de a fi linșat în public. ”Infracțiunea este foarte gravă!”

Un român de 37 de ani a fost arestat la Reggio Calabria, în sudul Italiei, după ce a încercat să răpească un copil de cinci ani din brațele mamei sale, în plină zi. Doar intervenția rapidă a forțelor de ordine a făcut ca bărbatul să scape teafăr de furia oamenilor.

Tentativa de răpire a avut loc pe 16 iulie, în jurul orei 19:00. Femeia, soțul ei și băiatul de cinci ani se aflau în parcarea unui centru comercial, atunci când cetățeanul român s-a apropiat de ei și a încercat să-i ia pe copil, din senin.

Potrivit observator.tv, care citează presa italiană, femeia s-a zbătut să-și țină copilul aproape, până când soțul acesteia a putut interveni.

Mai mulți martori aflați la fața locului au sunat la poliție și au pornit în urmărirea românului. Acesta a fost prins la câteva sute de metri distanță, chiar de către tatăl copilul, fiind la un pas de a fi linșat în public. 

Doar intervenția rapidă a forțelor de ordine, care au sosit cu motociclete, a făcut ca agresorul să scape nevătămat de furia oamenilor.Bărbatul a fost dus imediat la secția de poliție și plasat sub arest. Anchetatorii nu au exclus posibilitatea ca bărbatul „să sufere de probleme mentale, care să-i afecteze judecata”. 

Cu toate acestea, potrivit sursei citate, în oraș există temeri că incidentul nu este unul izolat, ci legat de traficul de minori.

Antonia Marziale, însărcinat cu protecția copiilor, l-a sunat pe șeful poliției, Maurizio Vallone, pentru a-l complimenta cu privire la „intervenția rapidă a oamenilor săi”. „Dacă la baza acestui gest este, după cum e plauzibil, o boală mentală, aceasta trebuie tratată, dar infracțiunea este foarte gravă. Și intervenția martorilor a fost rapidă, așa cum ar trebui să fie. Din fericire, situația nu a degenerat datorită intervenției rapide a polițiștilor motocicliști, cărora nu voi înceta să le mulțumesc pentru eficiență și sensibilitatea pe care o au pentru copii„, a spus oficialul.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Și-a ucis mama și sora și le-a tăiat bucăți la Verona, pedeapsa redusă pentru Andrei Filip

Cazul disperat al familiei din Valeggio sul Mincio. Asociația Casa Dacia: ”Dorim să clarificăm unele aspecte”