in

Cazul disperat al familiei din Valeggio sul Mincio. Asociația Casa Dacia: ”Dorim să clarificăm unele aspecte”

În urma nefericitului incident prin care o familie de români din Valeggio sul Mincio şi-a pierdut casa în incendiu, au apărut în ziarul Gazeta Românească mesaje ale unor oameni care, probabil din dorința de afirmare, au ales să îi atace pe cei care cu adevărat încearcă să ajute această familie. A te lega de tragedia unor oameni pentru a-ți creşte notorietatea este un comportament greu de catalogat, tocmai de aceea dorim să clarificăm următoarele aspecte.

Asociația casa DACIA prin reprezentantul său legal, Bichiș Camelia Maria, a fost singura entitate care a demarat de facto toate formalitățile necesare pentru ajutorarea familiei din Valeggio sul Mincio care și-a pierdut casa în incendiul provenit de la centrala aflată pe balconul casei.

Astfel, am cerut biroului de competență din Primărie, Serviciu Social, o ordonanță de urgență în caz de calamitate care ar trebui aprobată şi eliberată de către primarul orașului. Ulterior depunerii acestei cereri, a urmat o seriei de întâlniri atât cu Referentul Serviciului Social, cu Asesorul de competență cât și cu primarul, în care le-am explicat situația dramatică prin care trec aceşti oameni şi în care am încercat să găsim soluții.

Din păcate perioada de aşteptare s-a prelungit deoarece în acest oraș au fost alegeri locale, iar consiliul comunal nu era constituit. Implicarea autorităților a fost îngreunată pe acest motiv dar la nivel uman s-au implicat personal sunând cetățeni din Valeggio pentru a găsi o casă provizorie, până la finalizarea cererii noastre.

Având în vedere că familia este compusă din 5 adulți și un copil şi că autoritățile locale nu dețin o casă socială adecvată, am intervenit momentan pentru nucleul de trei persoane care aveau rezidență, urmând să căutăm în continuare soluții provizorii pentru ceilalți trei şi să punem presiune pentru ca o soluție definitivă să fie pusă în aplicare cât mai repede. Totodată, trebuie menționat că în zilele imediat următoare incidentului am informat și Consulatul General al României la Trieste care de asemenea a trimis o sesizare către Primărie.

Încheiem prin a spune că acesta nu este nici primul caz în care ne implicăm şi cu siguranță nu va fi nici ultimul. Din păcate, atunci când intervine birocrația lucrurile dau impresia că stau în loc, însă suntem siguri că aceasta este singura cale prin care putem într-adevăr să găsim o soluție reală şi sustenabilă pentru aceşti oameni.

Până atunci îi invităm pe toți membrii comunității româneşti care vor să întindă o mână de ajutor să se implice în găsirea unei locuințe. Suntem convinşi că acest lucru ar fi mult mai util decât o manifestație la Primărie care nu ar putea urgenta în niciun fel demersul început de noi.

Camelia Maria Bichiş, Reprezentant legal “Asociația Casa Dacia” Membru în biroul politic al PNL Diaspora

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Calabria, a încercat să RĂPEASCĂ un copil de 5 ani, român la un pas de a fi linșat în public. ”Infracțiunea este foarte gravă!”

Nu contează ce au votat românii la referendum: CCR a decis că amnistia și grațierea corupților nu pot fi interzise