in

Camorra. Italianul care a investit banii mafiei în România, condamnat la 16 ani la Napoli

Nicola Inquieto, antreprenor de la Caserta acuzat că a păstrat, a transferat și a investit patrimoniului bossului camorrist Michele Zagaria în România, a fost condamnat la 16 ani de închisoare.

Sentința de primul grad a fost emisă de judecătorii Tribunalului din Napoli Nord, care au admis acuzațiile prezentate de procurorii de la Direcția Districtuală Antimafia din Napoli. Avocații apărării lui Inquieto, Nicola Marino și Giuseppe Stellato, așteaptă acum motivele sentinței, pentru a prezenta recurs.

Michele Zagaria, șeful clanului camorristic al Casalesilor

Nicola Inquieto a fost arestat recent în România și extrădat în Italia. În România era considerat investitor, construia blocuri și avea diferite afaceri. Dar banii veneau din afacerile murdare ale Camorrei. DIICOT l-a arestat pentru spălare de bani şi pentru grup infracțional de tip mafiot. Nicola Inquieto a fost reţinut ca urmare a unui mandat de arestare european emis de Direcţia Districtuală Antimafia din Napoli.

Scriitoarea Irina Binder furioasă: «Vii tu, o țoapă cu figuri de Italia, o faci pe deșteapta… strâmbi din nas la orice fiindcă ție îți pute totul în rahatul ăsta de țară…»

Împreună cu Nicola Inquieto (43 de ani), a fost reţinut în Italia fratele său Giuseppe. Conform procurorilor italieni, cei doi fraţi au investit bani care aparţin clanului camorristic Casalesi, condus de temutul boss Michele Zagaria, în închisoare din 2011 și condamnat deja la trei pedepse pe viață.

Nicola Inquieto, care locuia de mulţi ani la Piteşti, a construit sute de apartamente prin firmele sale, Italy Construcții și Daniela Construcții, şi deţine cel mai modern centru spa din Argeş, Vitality Spa.

„Operațiunea Transilvania“, așa s-a numit ancheta efectuată de procurorii români și italieni, a dus la sechestrul a 400 de apartament în Piteși, a unei societăți pe acțiuni și a unei companii de construcții.

Banii Camorrei, investiți în România: arestări și sechestre de milioane de euro

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Teodor Meleşcanu: «Cer scuze românilor din diaspora. Am dispus o anchetă»

BREAKING NEWS: Un român a fost ales consilier local la Prato cu Lega. A fost cel mai votat candidat!