in

Teodor Meleşcanu: «Cer scuze românilor din diaspora. Am dispus o anchetă»

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, cere scuze românilor din diaspora care nu au putut vota duminică sau au stat la coadă pentru a vota, anunţând că a dispus o anchetă în ţările în care s-au semnalat astfel de probleme.

„Doresc să îmi exprim regretul şi să cer scuze tuturor românilor din diaspora care nu au putut să îşi exercite dreptul de vot sau care au fost obligaţi să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. În pofida măsurilor luate de Ministerul Afacerilor Externe privind creşterea numărului secţiilor de votare din străinătate, care au ajuns la 441, procesul de votare în mai multe state, în special în Europa, nu s-a desfăşurat în condiţii bune sau satisfăcătoare.

PNL a câștigat alegerile europene. USR PLUS a câștigat în diaspora

În consecinţă, am dispus o anchetă în ţările în care s-au semnalat situaţii regretabile, pentru a stabili cauzele şi măsurile necesare pentru a evita repetarea unor asemenea evenimente”, se arată într-un mesaj al ministrului de Externe, în contextul organizării alegerilor europarlamentare şi a referendumului în străinătate, potrivit MAE.

De asemenea, Meleşcanu precizează că a solicitat elaborarea în regim de urgenţă a unei analize la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, pentru identificarea de soluţii concrete şi propuneri de modificări legislative care să contribuie la dezvoltarea unui sistem de votare adaptat nevoilor diasporei.

După dezastrul din diaspora, Teodor Meleșcanu nu demisionează: «Și eu am stat la coadă. Am făcut tot ceea ce era posibil»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Partidul ADER Diaspora: Votul electronic, prin internet, trebuie implementat cât mai repede

Camorra. Italianul care a investit banii mafiei în România, condamnat la 16 ani la Napoli