in

Căutat pentru complicitate la o crimă în Calabria, român capturat în centrul orașului Cagliari

S-a refugiat în Sardinia de ceva timp și era căutat pentru că trebuia să execute o pedeapsă pentru complicitatea la o crimă care a avut loc la 12 august 2016 într-o parcare din Santa Domenica di Ricadi, în Calabria.

Poliția din Cagliari l-a arestat pe Iulian Andrei Dodu, 32 de ani, cetățean român, pentru a executa patru ani și o lună de închisoare pentru complicitate la uciderea comerciantului Werner De Bianchi, în vârstă de 36 de ani.

Arestatul, la momentul evenimentelor, împreună cu alte două persoane, lucra în circul Orfei.

Cei trei au avut o discuție cu comerciantul, care s-a încheiat apoi cu un atac cu cuțitul. Bărbatul de 36 de ani a fost transportat la spitalul Tropea unde a murit.

După crimă, Iulian Andrei Dodu și-a pierdut urmele mutându-se în Sardinia. Polițiștii, în timpul unui control obișnuit, l-au blocat și, în ciuda faptului că nu avea documente și a încercat să se sustragă controlului, l-au identificat și arestat.

În crima din Calabria a fost implicat și un al doilea român, Claudiu Constantin Rotariu, condamnat la 9 ani și 8 luni de închisoare. Un al treilea român, Liviu Dan Grădinaru, a fost achitat „pentru că nu a comis infracțiunea”.

Cei doi români, împreună cu Alex Orfei, proprietarul circului cu același nume (autorul material al infracțiunii) au fost acuzați de complicitate la omor.

Dodu și Rotariu au susținut că au luat parte la luptă, care a culminat cu rănirea fatală a lui De Bianchi cu un cuțit, dar că nu au folosit arma.

Alex Orfei a fost condamnat la 11 ani și șase luni de închisoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Și-a ucis fratele și a simulat o cădere de la balcon, român arestat în Sicilia

Tragedie din senin, a alunecat pe scări la gara din Tombolo (Padova) și a murit, Adrian Danci avea 52 de ani