in

Caz șocant în Sicilia: fetiță violată și ucisă în urmă cu 66 de ani, înmormântată abia anul acesta

O fetiță de 13 ani, ucisă în 1955, a fost înmormântată creștinește după 66 de ani, în Sicilia. Pentru că a avut o moarte violentă, preotul din sat, din acea perioadă, a refuzat să-i facă fetei o slujbă de înmormântare.

Fetița de 13 ani, violată și ucisă în 1955, a fost înmormâtată abia acum. Copila plecase să cumpere chibrituri și nu s-a mai întors. Mama sa a căutat-o ore întregi, apoi a alertat autoritățile și vecinii pentru a le cere ajutorul. „Îmi amintesc acea zi de parcă a fost ieri”.

Trupul fetiței a fost descoperit pe 9 ianuarie, la o fermă aflată la 1 kilometru de orașul Montedoro. În urm autopsiei s-a descoperit că minora fusese strangulată. În aceeași seară, tatăl Luciei s-a adresat preotului, pentru a-și înmormânta fiica, însă acesta i-a refuzat acest ritual din cauza unei reguli străvechi, potrivit căreia persoanele care au parte de o moarte violentă nu pot avea o înmormântare creștinească, scrie The Guardian, citat de observatornews.ro.

„Era o regulă străveche care se aplica, în principal, persoanelor care se sinucideau”, a explicat preotul Francesco Stabile, un fost profesor de teologie de la Universitatea Palermo. „Unii preoți au extins această regulă și în cazul celor uciși în mod violent. Se credea că dacă ai avut parte de o astfel de moarte, înseamnă că ai făcut ceva greșit în viață”.

Italia, date reale! Iată câte persoane vaccinate au fost declarate decedate din cauza infecției cu Covid și motivele reale

Timp de mai multe săptămâni, poliția a interogat sătenii, mai ales pe cei cu cazier, însă această pistă a fost abandonată rapid. Mulți sunt de părere că Lucia a fost ucisă de o persoană înstărită, care ar fi beneficiat de sprijinul Mafiei.

Fetița a fost îngropată fără preot, iar cazul a fost închis, însă comunitatea nu a uitat-o pe Lucia. Doi frați i-au scris episcopului provinciei Caltanissetta, cerându-i să intervină în acest caz pentru a-i oferi fetiței o înmormântare potrivită. După 66 de ani, Lucia va fi înmormântată creștinește.

Serviciul funerar a avut loc pe 28 iulie, fiind prezentă întreaga comunitate. „Tatăl meu, fratele Luciei, a suferit foarte mult. Din cauza durerii, familia a decis să se mute în nordul Italiei, dar niciodată nu au uitat-o. Nu mi-am imaginat că după 66 de ani mă voi întoarce la înmormântarea ei”, a declarat nepoata Luciei, una dintre puținele rude în viață ale acesteia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Agrigento, consilier local filmat în timp ce-și împușca partenerul de afaceri, arestat de carabinieri

Româncă de 17 ani, arestată în Italia, șantaja un bărbat cu care avusese relații sexuale: ”Voi spune că m-ai violat”