in

Chieti, român condamnat la 13 ani de închisoare, și-a bătut concubina până a omorât-o

Tribunalul din Chieti l-a condamnat luni, 30 septembrie 2019,  la 13 ani de închisoare pe Gelu Cherciu, un român în vârstă de 67 de ani, acuzat că și-a ucis concubina, Monica Gondos de 53 de ani, la Pescara, Italia. Procuratura ceruse inițial ca bărbatul român să fie condamnat la 20 de ani de închisoare.

Monica Gondoș a fost găsită fără suflare în data de 30 mai 2018 chiar de concubinul ei, în fața casei unde locuia cu Cherciu, pe via Colle Orlando din Pescara. Citește detalii AICI.

La începutul lunii, septembrie Gelu Cherciu a fost prezentat instanței, iar românul a povestit judecătorilor cum s-ar fi petrecut lucrurile. Gelu a susținut faptul că în acea zi a „crezut că glumește” concubina sa.  ”Când m-am apropiat de ea, avea ochii deschiși, am încercat să fac masaj cardiac și respirație gură la gură și am văzut că este moartă. Când au ajuns carabinierii și ambulanța, m-am îmbrăcat și nu-mi amintesc ce s-a întâmplat. M-am trezit la spital, au luat probe de sânge de la mine, apoi m-am dus la secția de poliție unde m-au întrebat cum s-a întâmplat. Pot spune că am găsit-o moartă când am ajuns acasă, m-am speriat”, povestea Cherciu în fața judecătorilor.

Aceștia însă nu au crezut varianta sa, întrucât, așa cum a demonstrat procuratura, decesul a fost provocat de loviturile pe care Gelu Cherciu i le-a aplicat. A avut loc o nouă audiere în dosarul său, iar instanța l-a condamnat la 13 ani de temniță.

Procuratura a evidențiat așadar că numeroasele răni și vânătăi găsite pe corpul Monicăi nu au fost provocate în mod accidental și că relația celor doi concubini a fost, cel puțin în ultimii patru ani, una plină de evenimente violente. Potrivit rechizitoriului, Cherciu era deseori beat și din 2014 erau dovedite atacuri asupra femeii din motive banale. 

Medicul legal Cristian D’Ovidio a stabilit că vânătăile de pe corpul femeii au fost „consecințe ale acțiunilor politraumatice suferite de victimă, probabil cu puține ore înainte de moartea sa. Decesul a apărut din cauza insuficienței cardio-respiratorii provocate de două coaste fracturate care au perforat plămânul victimei în urma loviturilor primite în spinare”, a arătat medicul legist în fața instanței.

O circumstanță agravantă a cântărit și asupra aprecierii generale: maltratarea continuă a cauzat moartea femeii din cauza unui accident vascular cerebral la hemitorax, originea fracturilor de coastă și a altor leziuni. 

Avocatul lui Cherciu, Fabrizio Giannini, a anunțat că va face recurs la sentința dată de judecător.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din Italia au început să cultive droguri. Monterotondo, român de 30 de ani arestat pentru cultivare de marijuana

Patronii chinezi ai unui bar din centrul Romei apreciază româncele: ”Fetele mele sunt harnice și punctuale”