in

Patronii chinezi ai unui bar din centrul Romei apreciază româncele: ”Fetele mele sunt harnice și punctuale”

Un bar din Italia, situat chiar în centrul istoric al Romei, este locul de muncă perfect pentru două tinere românce. Proprietarii localului, chinezi, spun că preferă să angajeze tinere din țara noastră pentru că sunt muncitoare, punctuale și ”nu fac mofturi“. ”Rasism pozitiv“, așa s-ar traduce ceea ce fac patronii chinezi aici. Dar nu este chiar așa. Ei își văd doar interesul, de aceea caută să angajeze doar românce. 

”De ce nu angajăm italieni? Simplu! Astăzi este duminică, iar fetele mele românce au ajuns aici la ora 6.30, au aranjat mesele, au pregătit mașina de cafea și la 6.45 am deschis și am început să lucrăm. O italiancă ar fi trimis mesaj pentru a anunța că întârzie. Româncele sunt aici mereu la timp și dacă le rog să stea puțin peste program, sunt de acord, nu fac mofturi. Pe când o italiancă ar anunța imediat sindicatul”, spune o tânără chinezoaică, administrator al localului, citată de revista affaritaliani.it.

Ea lucreează zilnic, cot la cot, cu cele două românce: la aparatul de cafea lucrează o tânără româncă blondă, iar la casierie este o româncă brunetă, micuță de statură.

Femeia explică de ce nu consideră să acționează rasist, angajând doar românce: ”Da, poate părea că sunt rasistă. Dar sunt așa cu toți cei care nu doresc să muncească așa cum se cuvine, nu sunt disciplinați la locul de muncă și nu respectă orarul, iar mulți dintre aceștia sunt italieni. Fetele italiene, mai mult decât la muncă, se gândesc doar să iasă seara, să se distreze. Pe când fetele mele românce sunt harnice și punctuale, a explicat ea.

Tânăra chinezoaică nu este imigrantă în Italia, ci s-a născut în peninsulă. Vorbește atât în limba chineză, cât și în limba italiană, dar cunoaște foarte bine și limba română, putând comunica foarte bine cu angajatele sale, afirmă sursa citată.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Chieti, român condamnat la 13 ani de închisoare, și-a bătut concubina până a omorât-o

Se schimbă ora, vom da ceasurile cu o oră înapoi. Ar putea fi ultima dată