in

Clubul mafiei: ”Trebuie să fii de-al lor, ca să poți construi ceva”

Italia pe același loc la corupție cu România, conform clasamentului Transparency International. Ce spun întreprinzătorii din Italia? Majoritatea spun că aici este important să te recomande cineva pentru o lucrare, iar intermediarii primesc întotdeauna ceva (un 5 sau 10%, un serviciu, o favoare).

Corupție în întreprinderi mici și mijlocii din Italia. „Dacă denunți, nu mai lucrezi”

Un fost om de afaceri în domeniul construcțiilor din Milano ne spune: „Se știe că în Italia, aici în Nord, tot ce ține de domeniul construcțiilor e în mâna Mafiei, ‘Ndrangheta; ca să construiești, trebuie să fii de-al lor. Eu nu am dat niciodată nimic, e adevărat, pentru că am avut mai mult lucrări la Roma. Dar știu că nu intri în domeniu dacă nu ești de-al lor.

„E nedreaptă comparația cu Italia, România e mai coruptă”

Nu știu să spun dacă e vorba de corupție, dar cu siguranță trebuie să fii unul recomandat de cineva. Daca participi cu societatea ta, ori faci prețuri inaccesibile, ori trebuie să te cunoasca cineva. Dacă nu, e totul închis. Eu am activitatea suspendată pentru că nu mai aveam lucrări.

Corupție, Italia și România pe același loc în clasamentul mondial

Am luat și o țeapă de 90.000 euro. Am cunoștințe, și știu, ca să lucrezi la acele prețuri nu ai cum să ai documentele în regulă, trebuie să ai muncitori la negru. Mă gândesc să reiau activitatea, dar mai întâi să îmi recuperez banii, apoi să vedem dacă găsesc lucrări”.

Georgiana Baciu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„E nedreaptă comparația cu Italia, România e mai coruptă”

Răspunsul este la noi!