in

Companiile aeriene nu sunt de acord cu măsurile de distanţare în avion: «Epoca zborurilor accesibile ar lua sfârșit»

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a nunţat că nu acceptă impunerea măsurilor de distanțare socială care ar lăsa scaunele din mijloc neocupate în avion. În schimb, asociaţia este de acord cu purtarea măștilor de către pasageri și echipaje la bordul aeronavelor.
IATA susține că un loc distanță între doi pasageri nu va oferi o separare de 1 – 2m, așa cum recomandă autoritățile, lățimea medie a scaunului fiind mai mică de 50 cm, iar prețul biletelor ar putea exploda. „Epoca zborurilor accesibile va lua sfârșit”, se arată într-un comunicat de presă, citat de Digi24.ro.

Solicitarea de măsuri de distanțare socială la bordul aeronavelor ar schimba fundamental economia aviației prin reducerea factorului de încărcare maximă la 62%. Aceasta este cu mult sub media factorului de încărcare al industriei, de 77%. Cu mai puține locuri vândute, prețul biletelor ar crește brusc. „Față de 2019, tarifele aeriene ar trebui să crească dramatic – între 43% și 54% în funcție de regiune”, precizează Asociația Internațională a Transportului Aerian.

Alexandre de Juniac, Director General și CEO al IATA, declară că „Mediul din cabina aeronavelor face dificilă, în mod natural, transmiterea virusurilor. Astfel se explică numărul redus de cazuri de infectare la bord. Scopul nostru imediat este de a crește suplimentar siguranța în aeronave, astfel încât pasagerii și echipajele să revină cu încredere la călătoria cu avionul. Screeningul, acoperirea feței și măștile de protecție sunt măsuri pe care le recomandăm. Însă păstrarea scaunul din mijloc neocupat, nu este o soluție.”

«Trebuie să existe protocoale clare»

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat, duminică, 26 aprilie, că există o serie de condiții pentru a se putea călători din nou în Europa, între care rata de infectare să scadă sub 1%, capacitatea de testare să fie satisfăcătoare iar situația din spitale să fie confortabilă.

În ce privește călătoriile cu avionul, Vălean a declarat, întrebată dacă locul din mijloc din avioane ar trebui eliminat: ”Sunt companii care au luat inițiativa și se gândesc. Nu e obligatoriu ca locul din mijloc să fie eliberat, sunt grupuri de călători, familii și nu e cazul să fie separat.”

Comisarul european a explicat că în cazul avioanelor, Comsia ia în calcul ca regulă generală o separare între lucrătorii din retail din aeroporturi și clienți. ”Trebuie să existe protocoale clare în ce privește fluxul pasagerilor”, a mai spus Vălean.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roberto Merlo, italianul care iubește limba română mai mult ca mulți români: ”E ca o soție, pe care ți-ai ales-o, de care trebuie să ai grijă să n-o pierzi și pe care trebuie să o respecți”

Român în vârstă de 38 de ani, atacat și ucis la Roma de un italian abia achitat pentru altă crimă