in

Corpul unei românce, abandonat la morgă în Calabria. „Carmen şi-a căutat norocul unde nu există speranţă nici măcar pentru italieni”

Publicaţia calabreză online strettoweb.com publică o poveste care atinge un punct sensibil pentru diaspora românească: corpurile abandonate la morgi.

De această dată este vorba despre corpul unei românce care nu poate fi luat de familie, pentru că magistraţii nu au dat autorizaţia. Femeia a murit electrocutată în timp ce făcea duş, în 30 aprilie, şi încă se află la morga de la Ospedali Riuniti.

O cititoare indignată a scris publicaţiei strettoweb.com privind ruşinoasele condiţii în care se află camera mortuară de la Ospedali Riuniti din Reggio Calabria.

«Citesc un articol de acum două zile „Oroare la Riuniti: camera mortuară în degradare, corpuri abandonate de luni de zile” şi mă leg de acesta pentru a denunţa moartea de acum 8 zile a unei tinere românce, Carmen Movilă, care încă şi astăzi (8 mai – n.r.) se află tocmai în celulele frigorifice ale camerei mortuare de la Riuniti, împreună cu imigranţii morţi de luni de zile şi nerevendicaţi şi printre membre şi trunchiuri umane putrezite. Furia mă cuprinde, deoarece Carmen se află în acel loc dărăpănat şi nu se ştie când va ieşi, fiindcă la Reggio totul merge cu încetinitorul.

„Carmen a greşit naţiunea, Carmen şi-a căutat norocul unde nu există speranţă nici măcar pentru italieni, găsind numai moartea”


Doresc să povestesc acum despre această amică a mea: Carmen a sosit la Reggio acum mai mulţi ani din România cu soţul în căutarea norocului şi pentru o viaţă mai demnă pentru ea şi familia ei. Astfel începe să lucreze la familii din zonă care o stimează mult. În acea seară, pe 30 aprilie, după ce s-a întors de la lucru, ca în fiecare seară s-a dus să facă duş. Un ultim şi fatal duş, pentru că deschizând robinetul de apă s-a electrocutat.

Soţul a auzit-o strigând şi a încercat să o salveze, dar s-a curentat şi a încercat să oprească curentul electric şi în acel moment şi-a dă seama că siguranţa nu s-a declanşat şi a închis-o, dar din câte se pare nu a folosit la nimic, ceva nu a funcţionat. S-a întors la soţie pentru o nouă tentativă, dar orice ajutor a fost în zadar, corpul lui Carmen zăcea fără viaţă în cada de la duş. În aceeaşi seară au intervenit forţele de ordine care „în mod meticulos” au făcut toate cercetările şi au constatat împreună cu medicul legist moartea femeii.

Toţi sunt îndureraţi şi nu le vine să creadă când Carmen iese din locuinţa sa într-un sac, aceeaşi femeie care cu puţin timp înainte se îngrijora pentru soţ şi fiu, care convieţuiau cu ea, şi spunea noapte bună via Skype celorlalţi trei copii care trăiesc în Franţa şi Anglia şi care acum şi-au abandonat munca şi pe cei dragi pentru a se reuni în România şi a aştepta sosirea corpului mamei pentru a o îngropa în mod demn.

Vă întrebaţi ce are de-a face povestirea mea cu articolul privind morga de la Riuniti din Reggio Calabria, da are de-a face pentru că dacă vrem să vorbim despre corpuri care rămân îngrămădite şi în număr mare în celulele frigorifice, trebuie şi să spunem de ce şi să mergem în vârful problemei: niciun magistrat nu a dispus încă scoaterea de sub sechestru sau autopsierea corpului lui Carmen şi ştiţi de ce? Păi pur şi simplu din lipsa declaraţiei experţilor de la Enel care au intervenit şi ar fi putut să o facă în aceeaşi seară. De ce, cunoscând situaţia morgii din Reggio, întârziem totul şi nu facem solicitări, ţinând corpurile înghesuite?

Un singur răspuns: vrem să facem cunoscută degradarea din Reggio, nu numai întregii naţiuni, ci şi la nivel internaţional, dacă ne gândim că despre această experienţă negativă vor afla şi Anglia şi Franţa, unde trăiesc copiii, nu numai România.

Reflecţie a tuturor rudelor: „Carmen a greşit naţiunea, Carmen şi-a căutat norocul unde nu există speranţă nici măcar pentru italieni, găsind numai moartea, cu siguranţă nedemnă, având în vedere locul în care se află de 8 zile (morga dărăpănată din Reggio Calabria). În acest moment aş dori să-i sensibilizez pe cei competenţi pentru solicitarea documentului lipsă şi a se da dispoziţiile necesare pentru ca trupul bietei Carmen să fie transferat în România şi a se reuni cu rudele disperate care aşteaptă biata şi ghinionista mamă pentru a o înmormânta în mod demn”.

Consul român fals în mafia pompelor funebre

Zace la morgă, în Sicilia: drama familiei lui Spiridon Hincu

Morții abandonați din diaspora, soluția capitalistă a noului ministru: „Asigurați-vă pentru caz de deces”

Repatrierea morţilor din familii sărace să se facă pe cheltuiala statului, propunerea de lege a senatorului Viorel Badea

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

DRP a aprobat noi proiecte: aer condiționat la cripta bisericii din Verona și cursuri de română la Florența

PNL Diaspora somează Parlamentul