in

PNL Diaspora somează Parlamentul

PNL Diaspora a dat publicităţii un comunicat intitulat PNL Diaspora somează conducerea Parlamentului României să îşi onoreze angajamentul luat în privinţa adoptării Legii votului prin corespondenţă.

Până la vacanţa parlamentară au mai rămas 60 de zile, iar majoritatea din Legislativ a îngropat acest proiect între multe altele nefinlizate şi se face că plouă ori de câte ori această temă este adusă în discuţie.

După ce la alegerile prezidenţiale din toamna anului trecut, cele peste trei milioane de români stabiliţi în străinătate au fost ţinta unor abuzuri guvernamentale fără precedent, foarte mulţi politicieni şi-au arătat deschiderea faţă de facilitarea exercitării dreptului constituţional la vot al tuturor românilor. Din păcate, multe dintre aceste iniţiative s-au dovedit a fi nişte simple gesturi politicianiste de moment, iar PNL a rămas singura forţă politică ce şi-a dovedit consecvenţa în apărarea proiectului sus-menţionat.

De asemenea, şi alte iniţiative menite să fluidizeze procedura de vot din străinătate, cu ar fi cea a votului electronic, au fost respinse cu nonşalanţă, de data aceasta de către reprezentanţi ai Guvernului, demonstrând încă o dată, că Victor Ponta nu face nimic pentru românii care nu îl votează.

În disperarea de a-şi conserva pentru cât mai mult timp puterea şi poziţiile din fruntea ţării, regimul nelegitim condus de către Victor Ponta şi PSD se afundă în ignoranţa şi aroganţa devenite deja proverbiale pentru sine. Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că actuala majoritate va face tot ceea ce îi stă în putiinţă pentru a carota atât iniţiativa legislativă privind votul prin corespondenţă, cât şi pe cea care stipulează ajustarea numărului de parlamentari din partea Diasporei. De asemenea, despre mărirea numărului de secţii de votare în străinătate nici nu poate fi vorba pe agenda premierului.

În acest sens, PNL Diaspora somează majoritatea parlamentară ca, între două paravane împotriva justiţiei pentru a-şi apăra colegii suspectaţi de acte de corupţie, să treacă Legea votului prin corespondenţă, precum şi pe cea privind mărirea numărului de portofolii parlamentare pentru Diaspora până la intrarea în vacanţa parlamentară. Au la dispoziţie două luni, aşadar timpul este încă de partea lor.

În caz contrar, PNL Diaspora va răspunde afirmativ solicitărilor venite din partea asociaţiilor româneşti din străinătate şi va organiza ample mişcări de protest în ţările unde comunitatea românească este numeroasă. Neasumarea promisiunilor făcute după alegerile din toamna trecută de către actuala majoritate, va atrage după sine asumarea celor enunţate mai sus de către opoziţie, a declarat copreşedintele PNL Diaspora, Victor Ionescu.

BIROUL DE PRESĂ AL PNL DIASPORA


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Corpul unei românce, abandonat la morgă în Calabria. „Carmen şi-a căutat norocul unde nu există speranţă nici măcar pentru italieni”

Bufonerii politice: Care ample manifestări în diaspora?