in

Depășire fatală și 4 tineri uciși, Curtea de Apel din Veneția confirmă: 8 ani de închisoare pentru electricianul român

Opt ani de închisoare pentru provocarea accidentului rutier grav care, în iulie 2019, a costat viața a patru tineri din Musile – Riccardo Laugeni, Eleonora Frasson, Leonardo Girardi și Giovanni Mattiuzzo – precum și rănirea unui al cincilea pasager, Giorgia Diral.

Curtea de Apel de la Veneția a confirmat ieri sentința pronunțată în primă instanță vara trecută împotriva lui Marius Alin Marinica, 29 ani, cel care a produs accidentul.

Victimele aveau între 22 și 23 de ani

Jesolo, a provocat un accident de circulație soldat cu patru morți și un rănit grav, român condamnat la opt ani de închisoare

Anul trecut, românul a fost condamnat la 8 ani de închisoare, însă decizia judecătorilor a fost contestată de român, care și-a dorit o pedeapsa să fie mai bândă, redusă cu 2 ani.

Ieri, cererea lui Marius Alin Marinică a fost tranșată de judecătorii Curții de Apel din Veneţia, care au confirmat sentința inițială de 8 ani, informează publicația ilgazzettino.it, citată de observatornews.ro.

Accidentul din Jesolo s-a produs în noaptea de 14 iulie 2019.

Brățară electronică pentru românul care a provocat un accident cu patru morți, la Jesolo, avea alcool în sânge când a fost prins

Marius Alin Marinică, de meserie electrician, se afla la volanul maşinii sale, un Volkswagen Golf, şi circula prin Pesarona, în direcţia Ca ‘Nani di Jesolo, când a acroșat un Ford Fiesta care circula regulamentar, aruncându-l într-un canal de apă. Românul şi-a continuat drumul.

Le-a spus, ulterior, anchetatorilor că nu a știut de tragedia produsă în urma depăşirii sale.

Pentru 4 dintre cei 5 pasageri ai Fordului, prieteni cu vârste de 22 și 23 de ani, impactul a fost fatal. Riccardo Laugeni, Leonardo Girardi, Eleonora Frasson și Giovanni Mattiuzzo au murit pe loc.

O singură tânără a supraviețuit. „Nu reușeam să respir, simțeam cum îmi intra apa în gură și cum mă sufoca. Nu știu cum am ajuns în afara mașinii, nu-mi amintesc nimic, doar că la un moment dat eram pe stradă, în picioare. Eram în viață!”, a spus Giorgia Diral, de 22 de ani, după accident. Cu ajutorul declarației fetei și a unui alt martor, polițiști l-au identificat șoferul român.

„Era mai bine dacă muream eu”, a spus tânărul în fața carabinierilor care au mers să-l ridice de acasă, în jurul orei 5 dimineața, după ce l-au identificat pe baza numărului de înmatriculare al maşinii.

La cinci ore după impact, când a fost identificat de polițiști, Marinică avea 0.5 grame de alcool în sânge, la proba biologică. Explicația a fost că a băut câteva cocktail-uri cu iubita, pe la ora 2 noaptea.

Astfel, anchetatorilor le-a fost imposibil să rețină circumstanța agravantă a consumului sub influența alcoolului.

La prima înfățișare în fața instanței, Rodolfo Marigonda, avocatul apărării, a spus că românul nu ar fi observat că a făcut accident și că e profund afectat de tragedie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 16 In medie: 3.5]

Mesaj pentru Oana Ursache, șefa DRP: ”Alocarea de fonduri către asociațiile din România ar trebui să înceteze”

Întors din Italia, și-a violat fiica minoră de 70 de ori, ce pedeapsă blândă i-au dat judecătorii români