in

Jesolo, a provocat un accident de circulație soldat cu patru morți și un rănit grav, român condamnat la opt ani de închisoare

Un român din Italia, care a provocat un accident de circulație soldat cu patru morți și un rănit grav, a fost condamnat la opt ani de închisoare. Românul, care lucra ca electrician în Italia, a fugit de la locul accidentului și a fost descoperit a doua zi, acasă.

Accidentul s-a produs în iulie anul trecut, la Jesolo, în provincia Veneția, regiunea Veneto, când Marius Alin Marinică a pierdut controlul volanului, din cauza excesului de viteză și a modului periculos în care conducea, a acroșat o mașină în care se aflau cinci italieni și a împins-o într-un râu din apropiere.

Conform Imola Oggi, citată de observatornews.ro, în loc să ceară ajutor, românul, care conducea cu peste 100 de kilometri pe oră pe o secțiune de drum unde limita era 70 de kilometri pe oră, a dispărut de la locul accidentului.

A fost descoperit a doua zi dimineață, acasă, cu o alcoolemie de 0,52 la mie. Însă anchetatorii nu au reușit să dovedească faptul că a condus băut, românul precizând că avea o alcoolemie pentru că a băut bere ca să se calmeze, după producerea accidentului.

Chiar și așa, românul a fost condamnat la opt ani de închisoare, în condițiile în care Riccardo Laugeni, Eleonora Frasson, Leonardo Girardi și Giovanni Mattiuzzo, toți de 22 de ani, au murit, iar Giordia Diral a fost grav rănită.

Rudele victimelor s-au plâns că pedeapsa pentru român a fost prea mică, însă magistrații au precizat că au luat în calcul faptul că acesta, care lucra ca electrician în Italia, nu avea antecedente penale, iar din acest motiv nu au putut aplica pedeapsa maximă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, din ce în ce mai multe infecții, duminică aproape 12.000 de noi cazuri, Conte pregătește NOI RESTRICȚII

Italia impune NOI RESTRICȚII. Vor fi afectate restaurantele, transportul public, învătământul, sporturile și sărbătorile publice