in

Doina Matei, ”ucigașa cu umbrela”, a fost eliberată din închisoare. ”Doresc să fiu uitată”

A ucis-o în 2007 pe Vanessa Russo, 23 de ani, înfigându-i vârful unei umbrele în ochi în timpul unui litigiu la metroul din Roma. Doina Matei, la acea vreme de 21 de ani, prostituată, cu un copil mic de crescut, a fost condamnată la 16 ani de închisoare. Acum Doina Matei, 33 de ani, o femeie liberă după ce și-a plătit datoriile cu justiția: cu 4 ani în avans, grație unui comportament bun. 

În aprilie 2016, Doinei Matei i-a fost suspendat regimul de semilibertate, după ce a postat pe Facebook câteva fotografii cu ea zâmbind la mare, fapt care a suscitat indignarea familiei victimei și diverse polemici.

În urmă cu doi ani a solicitat și obținut de la Tribunalul de Supraveghere din Venezia încredințarea în probă către serviciile sociale, măsură alternativă detenției care se poate acorda persoanelor condamnate la cel mult trei ani sau deținuților care au o pedeapsă reziduală de maximum trei ani.

Doina se întoarce în libertate după patru ani „datorită comportamentului bun care a permis femeii să câștige 45 de zile la fiecare șase luni de închisoare. Acum nu va mai trebui să respecte dispozițiile care i-au fost impuse la sfârșitul anului 2015, când a fost eliberată în regim de semilibertate. Obligațiile care, dacă ar fi fost încălcate, ar fi condus la întoarcerea în închisoarea Giudecca, unde românca a fost întemnițat în ultimii nouă ani”, a subliniază avocatul româncei, Testa Piccolomini.

Începând cu anul 2016, fata a început să se reintegreze în societate: „Faza de reabilitare -a mai spus el – a trecut-o cu succes. Doina dorește doar să fie uitată”. 

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A obținut media 10 la Evaluarea Națională şi îşi doreşte foarte mult să vadă marea: «Tot timpul mi-am dorit, dar nu s-a putut»

Lovitură puternică dată Camorrei, 126 de membri arestați. Salvini: ”Nicio milă pentru clanurile mafiote”