in

Doina Matei, ”ucigașa cu umbrela”, nu poate plăti 760.000 de euro familiei victimei, plătește STATUL ITALIAN

Doina Matei, ”ucigașa cu umbrela”, nu poate plăti 760.000 de euro familiei victimei, plătește STATUL ITALIAN. ”Povestea este cu adevărat incredibilă”, scrie presa italiană.

Au trecut aproximativ 15 ani de la asasinarea Vanessei Russo, tânăra de 22 de ani ucisă cu o umbrelă în metroul din Roma de Doina Matei, o româncă.

În urma procesului care a urmat crimei, s-a stabilit o despăgubire de 760 000 de euro pentru familia tinerei Vanessa. Această despăgubire, însă, nu va fi plătită de româncă, care nu are bunuri, ci de către statul italian, scrie ilcorrieredellacitta.it.

Închisă pentru fotografiile de pe Facebook, Doina Matei revine în semilibertate

Doina Matei, ”ucigașa cu umbrela”, nu poate plăti

Vanessa Russo și Doina Mattei călătoreau în metroul din Roma. După o ceartă banală, Doina Matei a lovit-o pe Vanessa Russo cu o umbrelă. Lovitura i-a zdrobit craniul tinerei și a lăsat-o moartă. Românca a fost arestată la scurt timp după aceea.

Acest lucru s-a întâmplat pe 26 aprilie 2007 la Gara Termini: o afacere care a afectat foarte mult opinia publică. Se pare că totul s-a încheiat cu arestarea și condamnarea. Apoi, însă, procedura a fost prescurtată, iar Doina Matei a fost eliberată pentru bună purtare în 2019.

Citește aici: Doina Matei, ”ucigașa cu umbrela”, a fost eliberată din închisoare. ”Doresc să fiu uitată”

Doina Matei, ucigașa tinerei Vanessa, nu are proprietăți și are doi copii în întreținere. Prin urmare, statul va plăti despăgubiri familiei Vanessei Russo.

Procesul pentru despăgubiri a început în 2012 la Tribunalul din Perugia. Instanța a decis că Doina Matei nu poate plăti niciun cent pentru că nu are bunuri. După această hotărâre, soții Russo au făcut apel la Curtea de la Roma, dând în judecată direct statul italian: acum statul este cel care va plăti despăgubirile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 28 In medie: 3.3]
pasaport roma eveniment

”Ziua porților deschise pentru eliberarea pașapoartelor la Roma”, inițiativă a Consulatului României din capitala Italiei

sofer erou italia

Veneția, româncă salvată în ultima clipă, voia să se arunce de pe un pod: ”Vreau să sar, dă-mi drumul”