in

Dragoș Săvulescu, pe care Italia refuză să-l extrădeze, îl ceartă pe Predoiu: „ Aveți tupeu să insinuați că judecătorii italieni au aplicat greșit legea!”

Justiția italiană a decis că Dragoş Savulescu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, de instanţele din România, în dosarul Retrocedărilor ilegale de pe litoral, nu va fi extrădat. Curtea de Apel din Napoli a respins executarea mandatului de extrădare, a recunoscut sentinţa emisă de instanţă din România, a dispus executarea pedepsei în Italia şi suspendarea executării pedepsei.

Ministrul român al Justiției a criticat sentința judecătorilor italieni, sugerând chiar că ar trebui ca Alberto Bonafede să se sesizeze. „Nu-mi ascund dezamăgirea faţă de decizia instanţei. Poate aude ministrul italian al Justiţiei. Suntem extrem de dezamăgiţi de o astfel de dezlegare a cererii de extrădare a Curţii de Apel Bucureşti”, a precizat Cătălin Predoiu.

Dragoș Săvulescu a scris un mesaj dur la adresa lui Cătălin Predoiu, pe care îl acuză că sugerează intervenția ministrului în Justiție, pe modelul practicat în România.

Iată postarea lui Dragoş Savulescu

Scrisoare deschisă adresată ministrului justiţiei Cătălin Predoiu

Domnule ministru,

Stupefiat, am aflat din presă despre comentariul făcut astăzi într-o conferinţă de presă referitor la situaţia mea juridică. Dumneavoastră, în calitate de Ministru al Justiţiei v-aţi exprimat dezamăgirea faţă de decizia instanţei italiene în cazul meu iar apoi aţi scăpat porumbelul spunând …Poate aude Ministrul italian al justiţiei.!!!!

Păi, domnule ministru al justiţiei din România, am câteva întrebări pe care vreau să vi le adresez public:

De ce sunteţi dezamăgit, domnule ministru, când o Justiţie REALĂ dintr-o ţară cu adevărat democratică APLICA CU ADEVĂRAT LEGEA şi RESPECTA PRINCIPIILE GENERALE DE DREPT ŞI DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE OMULUI? Cum vă permiteţi, domnule ministru, să interpelaţi public modul de aplicare a justiţiei din Italia? Credeţi cumva că poate exista o minimă comparaţie privind corectitudinea aplicării legii între Italia – o ţară cu adevărat democratică şi având o reală Democraţie şi Justiţie – şi România – o ţară ex-comunista cu justiţie deficitară şi plină de abuzuri, încălcări ale drepturilor omului şi amestec ale serviciilor secrete şi politicului în justiţie??? Cum vă permiteţi domnule ministru să insinuaţi aşa ceva??

Dacă tot aţi discutat despre cazul meu şi v-aţi exprimat dezamăgirea, de ce nu sunteţi dezamăgit, domnule ministru, şi de modul SCANDALOS în care s-a judecat Dosarul retrocedărilor, acest dosar în care am fost condamnat absolut ABUZIV?? De ce nu sunteţi dezamăgit, domnule ministru, de modul ILEGAL în care s-a repartizat acest dosar Completului Negru prezidat de celebrul judecător Ionuţ Matei, şeful structurii de securitate din Înalta Curte? De ce nu sunteţi dezamăgit, domnule ministru, de faptul că în dosar s-au produs NENUMĂRATE ABUZURI ŞI ÎNCĂLCĂRI ALE LEGII de către judecătorii din Completul Negru care au judecat dosarul? Nu sunteţi dezamăgit, domnule ministru, şi de faptul că în dosar s-au produs CONDAMNĂRI FĂRĂ PROBE, pe fapte ce nici nu pot fi considerate fapte penale, ce ţin exclusiv de modul de interpretare şi aplicarea a legii civile, pentru faptul că nu s-a respectat şi ţinut cont de expertiză din dosar care arata clar că nu există nicun prejudiciu, pentru faptul că s-a condamnat abuziv şi fără probe pentru fapte pentru care instanţă de fond a dispus ACHITAREA, sau pentru faptul că s-a încălcat, inter alia, dreptul la apărare şi la un proces echitabil prin nemotivarea Sentinţei de fond?

De ce nu sunteţi dezamăgit, domnule ministru, de tergiversarea motivării Sentinţei de condamnare (cu peste 9 luni, în condiţiile în care legea prevede doar 30 de zile pentru motivare şi în condiţiile în care mulţi oameni nevinovaţi zac în puşcarii) sau de tergiversarea judecării cailor extraordinare de atac formulate în dosar, pe care bieţii judecători, aceia care mai sunt nealteraţi de Sistem, dar la presiunea Sistemului, nu mai ştiu cum să amâne sau să scape de cauzele pe rol din acest dosar-mascarada că de un cartof fierbinte dat din mână în mână? Întrebarea are consistenta în condiţiile în care calea de atac a apelului, în care am fost condamnat, s-a judecat în 2 luni, în doar 3 şedinţe de judecata la foc continuu!

Aţi spus chiar dumneavoastră că nu obişnuiţi să comentaţi deciziile instanţelor de judecată. Păi atunci cum de comentaţi decizia unui complet de judecată dintr-un stat democratic important european? Aveţi idee de faptul că această decizie s-a luat ca urmare a aplicării corecte a directivelor europene (cărora România este semnatara) şi a legii italiene? Dezamăgirea dumneavoastră este raportată la aplicarea corectă a legii de către o instanţă de judecată, raportată la legislaţia europeană în vigoare sau raportată la legea italiană?? Din păcate insinuarea dumneavoastră este că judecătorii din Italia au aplicat ilegal legea! Iar dacă este aşa, atunci acesta este un gest de mare tupeu tocmai din partea Ministrului Justiţiei unei ţări care este profund deficitara în domeniul înfăptuirii Justiţiei!!!

Ce vreţi să spuneţi, domnule ministru, cu formularea ..Poate aude Ministrul italian al Justiţiei??? Sugeraţi cumva o intervenţie a Ministrului Justiţiei în actul de justiţie italian pe modelul practicat în România??? Dacă este aşa, cum pare, din păcate, atunci formularea dumneavoastră nu reprezintă altceva decât evidenta modului DEFECT în care dumneavoastră personal înţelegeţi actul de justiţie şi îl aplicaţi în România!!! Este modul dumneavoastră de înţelegere şi de aplicare a actului de justiţie în România!! Este dovada evidentă a conceptului comunist al implicării politicului în actul de justiţie!!! Este motivul principal pentru care JUSTIŢIA din România NU FUNCŢIONEAZĂ CORECT, lăsând loc abuzurilor şi implicării politicului în justiţie!!!

Cam ce aşteptări aveţi, domnule ministru al justiţiei din România, de la omologul dvs. din Italia?? Aşteptaţi o intervenţie în actul de justiţie sau chiar eventual o anchetă în actul de justiţie din Italia în condiţiile în care propria ograda românească colcăie de abuzuri şi nu anchetaţi nimic???? În mod evident, v-a luat gura pe dinainte şi ne-aţi spus tuturor cine sunteţi, cum înţelegeţi justiţia şi de ce nu avem Justiţie reală în România!
Într-un fel, vă sunt recunoscător, domnule ministru, pentru că aţi reuşit să arătaţi public modul în care înţelegeţi dumneavoastră înfăptuirea actului de Justiţie!

Q.E.D.

Vă doresc o seară excepţională!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirus în Italia, 580 de morți în ultimele 24 de ore, cele mai multe victime într-o zi din al doilea val

Cu ajutorul unui Lamborghini, Poliţia Italiană a transportat un rinichi într-un timp record pentru a salva viaţa unui pacient