in

«Eu, sclav român pe câmpurile din Marsala. Ne spuneau: „Dacă vorbiți, vă împușcăm în cap”»

Este povestit un accident care s-a întâmplat unui muncitor care, pentru a trage o sârmă de la tractor pentru a tăia vița de vie, și-a strivit de trei degete. „Nu l-au dus la urgențe la spital, pentru că nu era în regulă, i-au dat un antibiotic și a fost concediat. Am aflat că a suferit daune serioase la mână și că s-a întors în România „.

Muncă grea pe câmp, pe căldură și frig, fără protecție contractuală, fără drepturi. Și cu un tratament inuman. „Ne supravegheau, ne impuneau ritmuri de muncă masacrante, în multe cazuri îl certau pe muncitorul care, după ore și ore de muncă, își permitea să aprindă o țigară. Nu puteam face pauză de la muncă nici chiar și pentru a merge la baie. Ne umileau, pentru că trebuia să ne facem nevoile în fața tuturor„.

Un nou caz de sclavie cu români în Italia: oameni simpli din Moldova munceau cu 1 euro pe oră

Lucrătorii povestesc despre umilințele și hărțuirea din partea lui Maggio și a celor doi Angileri. „Ne numeau „cap de …”, „români de rahat”, „amețiți”. De mai multe ori Filippo Angileri mi-a spus mie și altora: „Dacă vrei să câștigi bani, trebuie să lucrezi până te piși sânge”.

Odată – povestește unul dintre muncitori – a scuipat în fața unui coleg al meu pentru că nu muncea repede”.

De la hărțuire la amenințări: „O dată m-am plâns lui Peppe Angileri, în timp ce mă ducea acasă cu furgonul lui alb, atunci a deschis torpedoul și mi-a arătat un pistol, spunându-mi: «cu mine, oricine glumește sau se plânge are necazuri»”. Cu o altă ocazie, Peppe Angileri a spus – povestesc lucrătorii – „dacă vă plângeți sau faceți scandal, vă împușc în cap, și pentru că sunteți străini, nu sunteți de aici”.

Înțelesul era clar. Dacă li se întâmpla ceva, nimănui nu i-ar fi păsat. Aceasta este noua sclavie. În Europa anului 2019.

Un nou caz de sclavie cu români în Italia: oameni simpli din Moldova munceau cu 1 euro pe oră

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.7]

Viaţă de „badante” în Italia: „Am stat la un italian de 70 ani, avea un harem cu românce”

Bergamo, rețea de prostituție destructurată, una dintre victime nu a mai suportat coșmarul și le-a povestit totul polițiștilor