in

Ferrara, româncă de 43 de ani condamnată la închisoare, își ținea câinii labrador în condiții îngrozitoare

O româncă de 43 de ani a fost condamnată la o lună de închisoare, cu suspendare, după ce a fost prinsă că ținea câini în condiții necorespunzătoare în Italia. Românca avea la proprietatea ei nu mai puțin de 16 câini din rasa Labrador. Povestea s-a petrecut în iulie 2018, în localitatea Riva del Po din provincia Ferrara, regiunea Emilia-Romagna.

Conform observatornews.ro, care citează presa italiană, sătui de zgomotul și mirosul provenit dinspre casa în care locuia românca, vecinii au dat-o în vileag la poliție. Iar oamenii legii au avut un adevărat șoc în momentul în care au controlat proprietatea. Românca avea nu mai puțin de 16 câini din rasa Labrador, dintre care opt erau pui.

Câinii erau ținuți în condiții de igienă necorespunzătoare, având foarte puțin spațiu la dispoziție, și majoritatea erau malnutriți, deshidratați și aveau probleme de sănătate. Câinii, care aveau o valoare de piață estimată la circa 18.000 de euro, au fost preluați de autoritățile italiene și încredințați unor centre pentru protecția animalelor.

Inițial, românca a fost acuzată de cruzime împotriva animalelor, iar procurorii au cerut șase luni de închisoare cu executare. În cele din urmă, românca a fost găsită vinovată doar de abandon al animalelor și astfel a fost condamnată la o lună de închisoare cu suspendare.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Italia, pericol pe autostradă, poliția a oprit un român beat, fără permis, care conducea o mașină furată, după o urmărire ca-n filme

Românii din diaspora vor vota DOUĂ ZILE, Iohannis a promulgat legea