in

Bari, fetiţă română de 13 ani se simte rău la şcoală. Ce DESCOPERĂ medicii

O fetiţă de origine română, de 13 ani, s-a simţi rău, acuzând o durere de burtă, în timp ce era la şcoală în Bari, Italia. Transportată la spital, medicii au descoperit că este însărcinată, scrie presa italiană.

Așteptarea unui copil de către o elevă este un eveniment excepțional, care se întâmplă rar și când se întâmplă este aproape întotdeauna în rândul claselor superioare, în timp ce la gimnaziu se întâmplă foarte rar. Povestea petrecută la Bari, însă,  se abate de la caracteristicile obișnuite. Aici, o tânără de etnie romă de 13 ani, care locuiește într-o baracă, din cartierul Japigia, Bari, s-a simţit tot mai rău în timp ce se afla la şcoală.

Treviso, ciocnire frontală între două mașini, una ia foc: fetiță română de 9 ani moare

Tânăra de 13 ani, care este în clasa a VII-a, i-a spus profesoarei sale că o doare burta. Dascălul a chemat ambulanţa și a însoţit-o pe elevă la spital pentru a fi supusă controalelor medicale necesare.

Descoperirea medicilor

Ajunși la Policlinico di Bari, medicii au făcut o descoperire incredibilă: fata era însărcinată. Adolescenta reușise să țină ascunsă sarcina faţă de cei din jur. La spital s-au prezentat un bărbat de 54 de ani și o femeie de 56 de ani, care au declarat că sunt bunicii paterni ai tinerei care nu a fost niciodată recunoscută de tatăl ei, iar pe mamă nu o vor în preajma fetei.

Din primele informații, a reieșit că tânăra de 13 ani, însărcinată, locuiește de ceva vreme într-o baracă cu un băiat de 19 ani. Acesta din urmă are un tată, dar care nu locuieşte în zonă, iar mama lui este în spital, unde se luptă cu o tumoare gravă. Situaţia a fost sesizată la serviciile sociale ale Municipiului și la Tribunalul pentru Minori care va efectua instrumentarea cazului.

Daniel Tomescu, lider istoric al comunității de romi români din zonă a comentat: „Cei doi locuiesc împreună de aproape un an, au făcut chiar o petrecere de logodnă”, adăugând: „Fără violență. Este o relație ca oricare alta, fac parte din cultura noastră de romi”.

Astfel de povești s-au întâmplat recent în Treviso, unde două eleve de 12 și 13 ani de la aceeași școală au rămas însărcinate. Prima după ce a născut, a abandonat școala, în timp ce tânăra de 13 ani, legată de un băiat rom de 15 ani, a devenit mai târziu mamă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
ziua nationala milano

Ziua Națională a României, sărbătorită la Milano în prezența ambasadorului George Bologan

Bruxelles cere renunțarea la Crăciun

Indicații de la Bruxelles: Spuneți „Sărbători fericite”, nu „Crăciun fericit”