in

Hoți de buzunare dezlănțuiți la Roma, 17 arestări. Infractorii preferă metroul și locurile turistice aglomerate

Hoții de buzunare și tâlharii sunt „de serviciu” în fiecare zi în Roma. Lucrează silențios, rapid și eficient. Dar și violent și agresiv. Preferă trenurile și stațiile de metrou aglomerate de turiști și pasageri. Dar și autobuze și locuri turistice din Capitală, unde cetățenii străini – și nu numai – care vizitează Orașul sunt captivați de frumusețile Orașului Etern, dar și lăsați fără rucsacuri, genți și portofele.

Cifrele și arestările făcute de poliție vorbesc de la sine, dar și filmulețele și imaginile care sunt postate zi de zi pe rețelele de socializare și pe web. Un fenomen comun tuturor orașelor maridin Italia. Un fenomen la care se acordă atenție constantă de către polițiști cu carabinieri care au arestat 17 persoane abuzive în doar câteva zile.
VIDEO – La Bari hoții îți fură mașina în 12 secunde. Tehnica este întotdeauna aceeași

Hoți de buzunare în metrou

Linia A sau linia B, stațiile se schimbă dar nu fenomenul ca la Termini, unde carabinierii au arestat doi cetățeni cubanezi de 25 și 40 de ani, surprinși imediat după ce au intrat cu dibăcie în posesia telefonului mobil al unui turist din Kârgâzstan. La bordul metroului A, la stația Manzoni, militarii Carabinierilor au arestat un cetățean cubanez în vârstă de 38 de ani , cu antecedente similare și deja cu interdicție de ședere la Roma, blocat imediat înainte de a intra în posesia portofelului unui turist german.

Tot pe aceeași linie, la stația Spagna, carabinierii au arestat doi cetățeni cubanezi de 19 și 21 de ani pentru complicitate la tentativă de furt calificat, surprinși și blocați imediat înainte de a intra cu dibăcie în posesia portofelului unui turist italian. Din nou pe metroul A, la statia Vittorio Emanuele, un cetatean chilian de 42 de ani, un peruvian de 46 de ani si un cetatean cubanez de 39 de ani au ajuns in catuse, urmariti si surprinsi de operatori, imediat dupa după ce a scos cu îndemânare portofelul unui turist german, intenționat să se urce în vagonul de metrou.
Banda hoților fotografi, trei români arestați la Roma. Ce făceau bandiții înainte de spargeri

Hoți de buzunare în locuri turistice

Transportul public dar nu numai, ca în Piazza di Spagna unde au fost opriți doi cetățeni români, un tânăr de 19 ani și o femeie de 23 de ani, observați și urmăriți mult timp de militari în timp ce urmăreau niște turiști în tranzit, aceștia au fost surprinși imediat după ce au scos cu îndemânare portofelul unui turist japonez. În fața Fântânii Trevi, militarii au arestat un tânăr rom de 34 de ani, domiciliat în tabăra de nomazi Castel Romano, acesta fiind surprins și oprit imediat după ce a luat cu îndemânare un portofel, în care se aflau documente personale, numerar și carduri de plată, de la un turist grec.

Jafuri pe stradă

Transport in comun, locuri turistice dar si scoli, centre comerciale si cluburi. În Via Boncompagni, la o aruncătură de băț de Via Veneto și de sediul Dolce Vita, carabinierii au arestat un cetățean român în vârstă de 37 de ani, care, la indicația unui martor, a fost prins și blocat imediat după ce a sustras o bicicletă parcată in apropierea unei scoli.

În interiorul unui centru comercial de pe Via Laurentina, două femei georgiane în vârstă de 23 și 19 ani au fost arestate , surprinse în flagrant, în urma unui raport al personalului de securitate, pentru că au încercat să treacă de casă cu diverse articole de îmbrăcăminte de pe care rupseseră etichetele de identificare. În via del Mascherino, la umbra Domului, carabinierii au arestat în cele din urmă doi cetățeni cubanezi de 55 și 36 de ani și un cetățean peruan de 52 de ani, observați și blocați pentru că au furat cu îndemânare rucsacul unui turist peruan, scrie romatoday.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Diferența de salariu între femei și bărbați în Italia

În Italia, femeile câștigă cu 8 mii de euro mai puțin pe an decât colegii lor, potrivit INPS

Roma, un moldovean de 47 de ani a murit de frig. A fost găsit fără viață de un trecător care își plimba câinele