in

Italia, a rămas fără camion și a primit o amendă uriașă, șofer român prins cu tahograful măsluit

Un şofer român, care se afla la volanul unui camion înmatriculat în România, a rămas fără camion şi a primit o amendă uriaşă, fiind prins în flagrant de poliţişti cu tahograful măsluit. Poliţia Rutieră italiană l-a prins şi în momentul în care şoferul român arunca pe geam magnetul folosit la păcălirea dispozitivului, ca să poată conduce și în timpul perioadei de odihnă.

Şoferul a fost prins pe A4, în zona de service Gonars Nord. Românul a fost sancționat cu plata imediată de 1.698 de euro, retragerea licenței şi deducerea a zece puncte, scrie observator.tv.

Vehiculul a fost confiscat şi supus unei detenții administrative urmând a fi returnat numai după plata amenzii de către şofer.

De cele mai multe ori, şoferii de camion măsluiesc tahograful ca să poată conduce și în timpul perioadei de odihnă. Păcălind tahograful pentru a nu respecta timpii de odihnă, un şofer de poate efectua mai multe curse sau poate conduce mai mult decât îi este permis în mod legal.

Un aspect foarte important, care se ignoră atunci când tahograful este în modul pauză, este că o serie de funcții și dotări ale camionului pentru siguranța conducătorului auto nu funcționează, iar amenzile pentru păcălirea tahografului sunt uriaşe în toate ţările europene.


Ferrara, camionagiu român amendat cu 11.000 de euro pentru că a încercat să falsifice datele cronotahografului

Şofer de camion, bătut de patron: ”Ne obligă să folosim magnetul”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Macerata, își bătea sistematic soțul, româncă internată într-un centru de reabilitare pentru persoane violente

Milano, a intrat pe contrasens cu camionul și a rănit grav o tânără de 26 de ani, șofer român anchetat