in

Italia, badantă judecată pentru că ar fi păcălit o bătrână să-i dea 127.000 de euro: ”Soțul meu e ostatic în Afganistan”

Italia, badantă judecată pentru că ar fi păcălit o bătrână. Ea este acuzată că a profitat de o doamnă în vârstă pentru care lucra ca îngrijitoare, pentru a primi, în mai multe rânduri, o sumă totală de 127.000 de euro, sumă care nu a fost niciodată returnată.

O femeie în vârstă de 40 de ani, de naționalitate basarabeană, Lucia Cojocaru, a fost citată să se prezinte în fața judecătorului penal din Veneția, Stefano Manduzio, sub acuzația de înșelăciune asupra unei persoane incapabile. scrie ilgazzettino.it.

Citește și: Italia, româncă acuzată de înșelătorie: merge la pușcărie sau îi plătește 15.000 de euro bătrânei la care a lucrat

Italia, badantă judecată pentru că ar fi păcălit o bătrână

Procesul se referă la un incident care a avut loc în perioada de izolare din cauza Covid, în timpul căruia femeia de 87 de ani a rămas singură acasă (soțul ei murise în anul precedent), iar fiica ei a rămas blocată la Roma și nu a putut să dea de ea.

În acest timp, potrivit relatării din plângere, îngrijitoarea i-a mărturisit că era foarte îngrijorată pentru soțul ei, un presupus medic dezertor din Afganistan, care ar fi fost ținut ostatic și pentru a cărui eliberare nu avea bani. Femeia de 87 de ani a povestit că a fost emoționată până la lacrimi și a acceptat să o ajute pe femeia de 40 de ani, împrumutându-i bani în mai multe rânduri, plătiți prin transferuri bancare sau prin reîncărcarea cardului Postapay.

Îngrijitoarea i-ar fi recomandat bătrânei să nu-i menționeze fiicei sale despre aceste împrumuturi. Și acest lucru s-a întâmplat timp de câteva luni. Dar, la un moment dat, fiica a devenit suspicioasă și, verificând contul bancar al mamei sale, a observat sumele mari de bani care ieșeau din cont și a reușit să o determine să îi spună ce s-a întâmplat.

Cojocaru afirmă că ea însăși a fost victima unei înșelăciuni sentimentale

Ieri dimineață, la Palatul de Justiție din Veneția, femeia în vârstă de 87 de ani, care s-a constituit parte civilă în proces alături de avocatul Andrea Franco, a reconstituit ceea ce s-a întâmplat, nu fără dificultate, deoarece suferă de probleme de auz.

Apoi a fost audiată fiica, care a confirmat cele spuse de mama sa în plângerea depusă la procuratură. În sfârșit, medicul bătrânei a apărut în calitate de martor, dar nu a putut furniza date precise cu privire la starea de sănătate a femeii în perioada de timp în care a avut loc procesul.

Apărarea, reprezentată de avocații Antonio și Gianmarco Bondi, vrea să dovedească faptul că nu a existat o circumvenție a unei persoane incompetente și că Lucia Cojocaru a fost ea însăși victima unei înșelăciuni sentimentale din partea unei organizații, pentru care a depus o plângere. Audierea va continua la 20 ianuarie cu alte mărturii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.3]
carabinieri

Delir la Treviso, un tânăr și-a ucis tatăl cu o rangă apoi i-a tăiat gâtul cu cuțitul: ”Mă persecuta”

Un român s-a spălat pe picioare într-o fântână celebră din centrul Romei: amendat cu 500 de euro