in

Italia, centrala de gaz defectă, o româncă si nepoții ei intoxicați: ”Dacă am fi adormit, nu ne-am mai fi trezit niciodată”

Italia, centrala de gaz defectă, o româncă si nepoții ei intoxicați. „Suntem cu toții bine, deși suntem încă în stare de șoc. Riscul era mare: dacă am fi adormit, nu ne-am mai fi trezit niciodată”.

Otilia, în vârstă de 28 de ani, împreună cu cei patru nepoți ai săi, dintre care doi minori, a fost dusă luni seară la urgențele spitalului Ramazzini pentru intoxicație cu monoxid de carbon: ea și cei doi mai mici au fost apoi transportați la spitalul Fidenza pentru tratament într-o cameră hiperbară, scrie ilrestodelcarlino.it.

Citiți și: Paula, 37 de ani, mamă a doi copii, găsită fără viață în pat, fusese de două ori la urgențe în Mantova

Italia, centrala de gaz defectă, o româncă si nepoții ei intoxicați

„Luni, în jurul orei 19.00, am venit acasă și am făcut un duș”, povestește femeia în vârstă de 28 de ani, care locuiește împreună cu sora și nepoții ei, toți de origine română, într-un imobil din via Carlo Marx, chiar vizavi de sensul giratoriu.

„Puțin mai târziu, nepoata mea de 16 ani a venit acasă: în jurul orei 20.30, ea a fost cea care a simțit primele semne de indispoziție. Avea dureri de cap, tahicardie, era pe punctul de a leșina: am chemat imediat ajutoare. Între timp, și eu și ceilalți băieți (de 21, 20 și 11 ani) am început să ne simțim rău”.

„Paramedicii care au sosit la fața locului împreună cu pompierii”, continuă el, „au folosit deja un instrument special la ușa din față pentru a detecta monoxidul de carbon, care s-a dovedit a fi prezent într-o măsură considerabilă. S-au dus imediat la boilerul din bucătărie și ne-au scos din apartament. Fuga venea de acolo”, spune el, arătând spre cazan.

„Ar fi trebuit să îl revizuim acum trei luni, pentru curățarea anuală, dar, din păcate, este o perioadă de criză economică și, între creșterile de prețuri, facturi și ipoteci, sunt multe cheltuieli de făcut față. Așa că am dat „prioritate” altor urgențe, având încredere că încă câteva luni nu vor schimba lucrurile. În schimb… încă mă cutremur când mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla dacă am fi adormit.

Otilia povestește că un episod similar s-a petrecut în urmă cu o lună

„Eram acasă cu Stefano (nepotul ei de 20 de ani), când amândoi am început să ne simțim rău în cap. M-am dus în pat și am dormit câteva ore, în timp ce nepotul meu a ieșit să ia aer și, când s-a întors acasă, mi-a spus că se simte mai bine, dar s-a simțit din nou rău când s-a întors în apartament. Acum putem spune că a fost aceeași cauză”.

Mama celor patru băieți ieșise la plimbare: ea i-a alertat pe telefonul mobil și a ajuns imediat la ei. Inițial, mătușa și nepoata ei de 16 ani au fost duse la urgențe: „Am refuzat internarea când mi-au spus că trebuie să mă tamponeze, pentru că îmi era foarte frică după o experiență anterioară. Așa că m-am întors acasă, unde, după puțin timp, personalul medical s-a întors cu poliția și ne-a dus pe toți la Ramazzini”.

Cei doi tineri de 20 de ani au fost externați după scurt timp, deoarece erau asimptomatici, în timp ce Otilia împreună cu copilul de 16 ani și cel de 11 ani au fost duși la Fidenza.

Ieri dimineață, au fost externați cu toții: „Cei doi micuți dorm”, a explicat ieri Otilia, „dar sunt bine, sora mea a preferat să îi ia acasă, în zilele următoare vor reveni pentru controale. Acum îl așteptăm pe tehnicianul de cazane…”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Și-a uitat soția pe stradă

Și-a uitat soția pe stradă în drum spre petrecerea de Anul Nou, și-a dat seama abia dupa 160 km

Traficant italian a amenințat un ofițer antidrog din România

Un traficant italian de droguri a amenințat un ofițer Antidrog din România: „Tu vei fi primul”