in

Italia, clanul Mondialu implicat în escrocheria cu venitul de cetățenie

Continuă în Italia scandalul mega-escrocheriei cu venit de cetățenie (reddito di cittadinanza), în care se vorbește de 9.000 de români „fantomă” și daune de 20 de milioane de euro. După ce a apărut un video cu Izabela Stelica, o femeie arestată în acest caz, aruncă cu bani, La Repubblica arată că femeia face parte din clanul de romi Mondial.  

Izabela Stelica este unul dintre numele proeminente ale clanului de romi Mondialu, deosebit de cunoscut în România, scrie La Repubblica. În iulie, femeia a făcut o scenă într-un CAF din Milano

Izabela Stelica, protagonista imaginilor cu bani aruncați, scrie cu aroganță pe Tik Tok: „Am bani să vă îngropam, dușmani.. să moară toți dușmanii mei..”.

Video – Româncă aruncând cu bani, presa italiană: „Aici sunt banii dumneavoastră”

Venit de cetățenie la 9.000 de români „fantomă”, mega-fraudă de 20 de milioane de euro

Clanul lui Bercea Mondial

Bercea Mondial

Dacă la Milano și Cremona, unde a acționat banda, numele ei este unul dintre numeroșii străini care au ajuns în anchetă, în România o recunosc drept o femeie importantă a clanului Mondialu, un clan de cultură gipsy cu baza în Drăgănești-Olt, o localitate sub 15 000 de locuitori, la optzeci de kilometri de Craiova.

Protagonist al unei ascensiuni amețitoare de la mahalalele criminale la relațiile cu antreprenori, judecători și politicieni. Presa din România a povestit despre averile căpeteniei, Bercea Mondial (pe nume de creștin Sandu Anghel), care a început cu comercializarea deșeurilor feroase, cupru furat din silozuri și pe șinele de cale ferată, apoi a explodat odată cu construcția și a ajuns în închisoare pentru o tentativă de omor.

În urmă cu exact un an, în noiembrie, clanul a revenit în prim-plan pentru înmormântarea cumnatului lui Bercea, Gelu Mondialu (născut Soinel Stoiculescu).

Ceremonia nu a fost oprită de urgența sanitară: zeci de persoane s-au adunat pentru a asista la înmormântare, cu doi cai albi lângă sicriu, viori și explozii ale defunctului, un porc și un berbec sacrificați pentru invitați. Până la sosirea poliției care a amendat mulți dintre participanți.

Izabela este fiica lui Gelu. În ciuda morții tatălui său și a arestării lui Bercea, clanul încă inspiră teamă. Suficient de puternic pentru a organiza mega escrocheria cu veniturile cetățeniei. Și pentru a semăna teroare și la Milano. În Centrul de Asisteță Fiscală (Caf) din via Morgantini, Izabela Stelica – care trebuie să răspundă și pentru extorcare – a dus 70 de dosare false.

Amenințările clanului

S-a întâmplat în iulie. „A stat aproximativ o oră în birou țipând și făcând scandal, speriind alți clienți – mărturisește un angajat -. Proprietarul meu a încercat să o liniștească spunându-i că ne vom ocupa de cereri pentru Venitul de Urgență (Reddito di Emergenza – REM)”. A doua zi, din nou Izabela „s-a prezentat la birou cu multe acte de identitate ale compatrioților săi, însoțite de cod fiscal și model Isee”.

Nu a fost prima vizită la birou. Cu câteva zile mai devreme „avea un plic transparent cu multe documente ale compatrioților săi. I-am spus că nu pot continua să fac cererile de REM pentru toate acele nume. Apoi a început să țipe în limba ei și să insulte pe toți cei din birou. Șeful meu a invitat-o ​​să părăsească patronatul și să aibă un comportament respectuos. La care a tot țipat, apoi a plecat ”

Dar Izabela e din clanul Mondialu, nu renunță. „A doua zi, am găsit oblonul smuls și pancarta auncată de pe sediu. Pagubele se văd și astăzi”.

Cu ea, un alt român. „Un bărbat de vreo treizeci de ani, înalt, gras, bine făcut și cu tatuaje pe brațe, păr scurt ras pe laterale și mai lung pe cap, mi-a spus că este vărul Izabelei. I-am spus că nu pot face ce vreau. În acel moment a început să se enerveze, să țipe tare și să mă insulte.Am văzut că avea o șurubelniță cu mâner negru în buzunar.Mi-a fost frică și tremura,am încuiat ușa și mi-am sunat șeful în timp ce el continua strigând la mine în română”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
romanca avezzano

Româncă din Avezzano, și-a găsit casa jefuită de hoți: „Sunt disperată”

parasta dan petresu Olbia

Parastas la Olbia, la 40 de zile de la prăbușirea avionului familiei Petrescu