in

Venit de cetățenie la 9.000 de români „fantomă”, mega-fraudă de 20 de milioane de euro

Acuzații bombă formulate de magistrații italieni, în cadrul unui dosar privind fraude cu alocații. Au fost denunţaţi 9.000 de români care ar fi primit fonduri publice, inclusiv venituri din cetăţenie.

În cadrul operațiunii, care a făcut posibilă dejucarea unei escrocherii de 60 de milioane de euro, au fost arestate 16 persoane aparținând unei asociații criminale care reușise să prexinte „cereri nejustificate pentru o escrocherie de peste 20 de milioane de euro”, scrie Agenpress.it.

Potrivit celor dezvăluite de Garda de Finanțe din Cremona, arestările și perchezițiile au fost efectuate în provinciile Cremona, Lodi, Brescia, Pavia, Milano, Andria, Barletta și Agrigento.

Bandă de români anihilată

Militarii au anihilat o bandă de români care reușise să depună „cereri necuvenite pentru o escrocherie de peste 20 de milioane de euro”, scrie și Corriere della Sera.

De asemenea, grupul a avut complici italieni proprietari de Caf (centre de asistență fiscală).

Genova, șase românce reținute de carabinieri, bănuite că ar fi încasat ilegal venitul de cetățenie, pagube de 14.000 de euro

Caf-uri complice

Conform celor explicate de Garda de Finanțe, organizatia, prin complici din România, a trimis numele si codurile fiscale, care au fost apoi trecute către Caf-urile complice. Acestea, la rândul lor, instrumentau practicile pentru oameni care de multe ori nu fuseseră niciodată în Italia și, dacă titularii de CAF refuzau, ajungeau să fie amenințați.

Alți complici s-au dus apoi la Poștă pentru a ridica cardurile pe care au fost decontate fondurile. În anchete similare, de exemplu, unii angajați au observat că utilizatorii care s-au prezentat nu știau limba italiană și nici măcar nu înțelegeau ce întrebau la administrația publică.

Bologna, venit de cetățenie ilegal, peste 140 de români denunțați. Georgia Meloni explodează

Coduri pentru sute de români

Potrivit procurorului, arestații s-au prezentat în aceste Caf-uri cu codurile fiscale a sute de români la un moment dat, afirmând pur și simplu că aceștia există, au locuit în Italia de 10 ani și îndeplinesc condițiile pentru a beneficia de venit de cetățenie.

În unele cazuri, italienii de la Caf-uri erau la curent cu escrocheria, dar s-au arătat mulțumiți de taxa de 10 euro recunoscută de INPS pentru fiecare dosar. În alte cazuri, au devenit obiect de extorcare.

Milano, o adevărată ”fabrică” de făcut pașapoarte, documente și acte false pentru venitul de cetățenie, doi români arestați

Cele 16 persoane arestate au adoptat apoi o procedură „paralelă” caracterizată prin evitarea totală și nesocotirea celor mai elementare, condiții legale”.

Se poate citi în ordinul judecătorului de instrucție milanez Teresa De Pascale care în reconstituirea sa a evidențiat că „afacerea ilegală inventată este indisolubil legată de cunoașterea chichițelor procedurale de către suspecți. Înșelătoria afectează și veniturile de urgență, mai scrie Agenpress.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 1.7]
intors in tara

După şase ani pe şantierele din străinătate, îşi face un rost în ţară: „Vreau ceva AL MEU”

casatoriti spital padova

Padova, doi români s-au căsătorit la SPITAL. Soțul: «Acum sper să te poți opera»