in

Italia, îngrijitoare română abia sosită din țară, condamnată după ce bătrâna pe care o îngrijea a luat foc și a murit

Știri Italia – îngrijitoare română, abia sosită din țară, condamnată după ce bătrâna pe care o îngrijea a luat foc și a murit.

Șase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Tribunalul din Pisa a impus pedeapsa solicitată de procuror în cazul Gabrielei Lenuța Lung, 47 de ani, din România. Femeia a ajuns să fie judecată pentru moartea Brunei Trafeli, în vârstă de 92 de ani, victima unui accident casnic, scrie La Nazione.

Românca, acum inculpată, sosise în Italia cu câteva zile înainte pentru a avea grijă de bătrână.

Italia, o româncă a electrocutat-o mortal pe bătrâna pe care o îngrijea: „A fost un accident”

Italia, îngrijitoare româncă, abia sosită din țară, condamnată

S-a întâmplat în timpul nopții, iar bătrâna a murit înfășurată în pătura de încălzire în flăcări. Când femeia în vârstă de 47 de ani a văzut-o pe bătrână înfășurată într-o pătură electrică din care ieșea fum, a început să arunce apă pe femeie și pe pătură.

Îngrijitoarea a crezut că astfel stinge focul, dar nu a făcut decât să agraveze situația și să agraveze aprinderea. Epilogul a fost moartea bătrânei.

Italia, româncă acuzată de înșelătorie: merge la pușcărie sau îi plătește 15.000 de euro bătrânei la care a lucrat

Poziția ei, după tragedie, a intrat în vizorul anchetatorilor. Investigațiile și cercetările aprofundate au adus apoi cazul în centrul unui proces în care s-a analizat comportamentul româncei în îngrijirea pensionarului, profilurile de răspundere penală care i se impută și măsura în care încercarea îngrijitoarei de a folosi apă pe pătura de încălzire, care a trecut de la fum la flăcări, a influențat decesul.

Țipetele bătrânei din acea noapte au fost cele care au atras atenția femeii de 47 de ani, însă intervenția ei nu numai că nu a reușit să o salveze pe femeie, dar, potrivit acuzării, a creat condițiile pentru a agrava iremediabil situația.

Românca nu a scos pătura electrică din priză

Procesul a avut loc în ședință ordinară. Avocatul a oferit judecătorului – la finalul anchetei preliminare -, în special, imaginea și contextul în care s-a desfășurat drama din Volterra, în localitatea Via Allori, Strada, în jurul orei 4. 30 din 15 martie 2018.

El a menționat că locuința avea un sistem electric din anii ’70, că radiatorul ar fi fost vechi și învechit, că femeia se afla în Italia doar de câteva zile și că avea puțină familiaritate și experiență și că, în orice caz, deși a făcut greșeala de a arunca apă, intenția sa a fost de a-i salva viața, chiar dacă a agravat situația.

Avocatul i-a atras atenția judecătorului că locuința și sistemul nu aveau niciun dispozitiv electric ”salvavita”, subliniind că, dacă sistemul ar fi fost în funcțiune, poate că lucrurile ar fi stat altfel.

Greșeala inițială a Gabrielei Lenuța Lung ar fi fost că nu a scos pătura din priză înainte de a se culca. Chiar și procurorul, în rechizitoriul său, deși a cerut recunoașterea răspunderii penale a îngrijitoarei și condamnarea acesteia, a acceptat multe aspecte evidențiate de avocatul Volpi în scenariul apărării.

Atât de mult încât, în ciuda acuzației de omor prin imprudență, sentința a fost limitată la șase luni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]
Nou-născută testată pozitiv la cocaină

Fetiță nou-născută la spitalul din Padova, a fost testată pozitiv la cocaină

Oroare la Milano, bătrână de 84 de ani ucisă și tăiată cu ferăstrăul în bucăți de fiica ei