in

Italia, mărturia unui român care a circulat cu telecabina morții: „Suntem în stare de șoc, puteam fi noi…”

Un român de 46 de ani din Paesana a fost martor la discuția dintre mecanicii telecabinei prăbușite în Italia, cu o zi înainte de tragedia soldată cu 14 morți.

Ionel Adrian Alexandroae și soția lui au folosit telecabina cu doar 24 de ore înainte de tragedie, pentru o plimbare pe vârful muntelui Mottarone.

Românul a povestit că, la coborâre, au fost nevoiți să aștepte aproximativ o oră față de orarul prevăzut pentru că apăruse o avarie la care mecanicii deja lucrau.

Trei persoane arestate în Italia pentru tragedia telecabinei din Mottarone, au lăsat frânele blocate

Când au coborât, românul i-ar fi auzit pe mecanici când spuneau că ”nu pot scoate un rulment” și că ”deocamdată am reparat-o așa, mâine vom mai vedea”.

”Am avut întotdeauna încredere în aceste ascensoare, trăiesc la munte și am mers de mai multe ori cu telecabina. Eram sigur că sunt în siguranță, dar acum, după ce s-a întâmplat, cred că puteam rămâne și noi acolo”, a spus românul, potrivit observatornews.ro.

Românul i-a auzit pe mecanici când vorbeau despre avaria la sistemul de frânare.
„Discutau despre un rulment pe care nu au putut să-l scoată și în cele din urmă au concluzionat: «Azi am reparat-o așa, mâine vom mai vedea»”, a spus românul.

Despre tragedie a aflat de la radio, în timp ce se afla în mașină. ”Mă uimește că mecanicii au coborât cu aceeași cabină cu frânele blocate. De unde au găsit curajul dacă știau că e o problemă și au improvizat? Sau erau prea siguri că nu avea să se întâmple nimic?”, spune acum românul, potrivit La Repubblica.

”Am avut noroc. (…) S-au jucat cu viețile oamenilor. Eu și soția mea suntem încă în stare de șoc”, a mai spus el.

Proprietarul Ferrovie del Mottarone, Luigi Nerini, directorul Erico Perocchio și șeful serviciului, inginerul Gabriele Tadini au fost arestați în dosarul deschis după tragedia care a îndoliat Italia. Anchetatorii au descoperit că angajaţii telefericului, în loc să repare sistemul de frânare, care se bloca des, l-au blocat cu o menghină. Sunt acum acuzaţi de omor multiplu cu circumstanţe agravante.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, vaccin pentru toți începând cu 10 iunie, se elimină prioritatea pe baza grupelor de vârstă

Patriarhul Daniel cere românilor din diaspora „să fie permanent în legătură cu cei dragi rămași în ţară”