in

Italia, vaccin pentru toți începând cu 10 iunie, se elimină prioritatea pe baza grupelor de vârstă

Începând cu 10 iunie, oricine se va putea programa la vaccinare în Italia, eliminându-se prioritizarea pe baza grupelor de vârstă. Se pregăteșe distribuția pe scară largă a vaccinului.

Ideea Guvernului de a deschide rezervări pentru toată lumea, fără grupă de vârstă, începând cu 10 iunie, se bazează pe datele sosite din regiuni: categoriile expuse riscului, inclusin bătrânii, au primit prioritate, dar nu s-au folosit toți de aceasta.

Italia se îndreaptă spre normalitate, iată de când vrea să renunțe la mască, chiar și în interior

Scopul acum este de a intercepta pe toată lumea, de a oferi o acoperire completă celor care o doresc. Se încearcă extinderea acoperirii naționale a vaccinurilor.  

28 de milioane de doze vor ajunge în Italia până la sfârșitul lunii iunie, o creștere impresionantă față de cele 17 milioane primite în mai.

Italia introduce un ”pașaport verde” digital pe 1 iulie. ”Suntem mulțumiți de rezultatele versiunii europene pe care am testat-o deja”

Dacă Italia poate conta într-adevăr pe o cantitate de 28 de milioane de doze într-o lună, va însemna că va trebui să pună în funcțiune o mașină organizatorică cu aproape un milion de vaccinări pe zi: deocamdată structurile nu funcționează la acest nivel și va să fie necesar să se implice medicii generaliști, farmacii și companii, potrivit Il Messaggero.

Comisarul special Figliuolo, vorbind cu Dimartedì pe La7, a furnizat datele naționale: „La peste 80 de ani, care este categoria cu cel mai mare risc, am vaccinat peste 90%, lipsesc 460.000. Pentru cei peste 70 de ani suntem 80% și lipsesc 1,2 milioane, peste 65% din cei peste 60 de ani și 2,6 milioane lipsesc, având în vedere procentul calculat pe baza cardului de sănătate.».

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

Inclusiv românii din diaspora pot cumpăra șase ani de vechime pentru pensie, ordonanță aprobată de Parlament

Italia, mărturia unui român care a circulat cu telecabina morții: „Suntem în stare de șoc, puteam fi noi…”