in

Italia, pedeapsă redusă pentru Andrei Filip, criminalul care a recunoscut: «Am tăiat capul mamei mele și mi-am strangulat sora”

Curtea de Apel din Venezia a redus la 30 de ani pedeapsa pentru Andrei Filip, 22 de ani, cel care și-a omorât mama și sora vitregă la Verona, tăindu-le apoi bucăți, punându-le în geamantane și aruncându-le în râul Adige. Nu s-au mai găsit toate geamantanele. Lui Andrei i s-au recunoscut atenuantele generice.

În 13 februarie 2016, Andrei s-a certat cu mama sa, Mirela Bălan, 40 de ani, și a ucis-o, apoi a ucis-o și pe micuța Elena Larisa, 11 ani, sora sa vitregă, după care le-a tranșat, cu ajutorul logodnicei sale. Bucățile le-a pus în trei genți mari și le-a aruncat una câte una în Adige, făcând trei drumuri.

«Am tăiat capul mamei mele și mi-am strangulat sora. Apoi am retras 200 de euro cu cardul mamei», a mărturisit Andrei, fără nicio urmă de regret, când a fost arestat.

Impulsul criminal a apărut pe timpul uneia dintre certurile aprinse dintre tânăr și mamă. Mirela, îngrijitoare foarte cunoscută în localitatea în care trăia de 10 ani, voia ca fiul, un lucrător ocazional ce venise în Italia în urmă cu trei ani, să plece. Băiatul de 20 de ani trăia în casă împreună cu mama și micuța Larisa, însă relația cu prima erau tensionat deja de mai mult timp: tânărul lucra în mod ocazional ca zilier și deseori cerea bani mamei care însă se săturase de această situație. În plus, băiatul dorea să se stabilească în casa mamei împreună cu iubita sa, fără însă a primi acceptul din partea femeii.

După unul dintre nenumăratele reproșuri, Filip a reacționat înjunghiind-o în gât. Apoi a coborât la etajul de dedesubt, unde era sora vitregă care, auzind țipetele, a întrebat ce i s-a întâmplat mamei. Fratele i-a cerut să urce la etaj. Și acolo a strangulat-o pentru a nu exista martori. La scurt timp după s-a dus să retragă 200 de euro cu cardul mamei, a încercat de trei ori, dar nu a reușit să obțină mai mult fiindcă depășise pragul zilnic.

Odată întors acasă, a secționat cu meticulozitate cadavrele introducându-le în trei genți pe care apoi le-a aruncat în Adige. Apoi s-a întors în locuință și a șters sângele folosind o cârpă și o găleată. Ca mărturie a sângelui său rece investigatorii subliniază că Filip a avut timp și să inducă în eroare anchetele și să facă să se creadă că mama și-a luat viața. I-a luat poșeta și a aruncat-o într-un alt loc de lângă râu, același depistat de câinii de urmă.

A doua zi i-a cerut unui prieten să-l însoțească la San Bonifacio, unde a urcat într-un microbuz pentru a se duce în România la tată.

La întoarcerea în Italia, după o săptămână, a dat peste carabinierii ce îl așteptau și care l-au dus în plină noapte la cazarmă. Au fost de-ajuns mai puțin de patru ore pentru a-l face să mărturisească.

«Nu a arătat nici cel mai minim semn de regret – povestește colonelul Pietro Oresta, comandant provincial al carabinierilor din Verona – demonstrând un sânge rece care ne cutremură cu adevărat».

Logodnica sa, Loredana Negru, condamnată și ea la 14 ani și 8 luni, pentru că l-a ajutat să scape de corpuri, este încă în libertate în România. Ea este ajutată că l-a ajutat să scape de cadavre. Ea a susținut mereu că a acționat sub amenințarea lui Andrei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Padova: ”Asistenta diabolică”, românca își invita amanții acasă, îi droga și apoi le fura banii, peste 20.000 de euro

Cuneo, prostituată română, a extorcat 200.000 de euro de la un bătrân de 78 de ani