in

Italia, român testat pozitiv la coronavirus, riscă o amendă uriașă, a fugit din carantină pentru a petrece Crăciunul alături de părinţi

Un român stabilit în Italia riscă o amendă zdravănă, după ce a fugit din carantină pentru a petrece Crăciunul alături de părinţi şi a fost prins de carabinieri. El fusese depistat de curând cu infecţie cu noul coronavirus și stătea de cinci zile în carantină la domiciliu.

Atât românul, cât şi părinţii săi sunt stabiliţi în Italia, însă în localităţi diferite. Conform Trieste Cafe, citată de observatornews.ro, românul, care locuia la Bolzano, în nordul Italiei, a fost depistat de curând cu infecţie cu noul coronavirus şi ar fi trebuit să stea o perioadă mai lungă în carantină.

Totuşi, românul din Italia nu a rezistat să fie singur de Crăciun şi a fugit din carantină, după doar cinci zile, pentru a petrece Crăciunul alături de părinţi. A fost însă prins de carabinieri la Miramare – Aurisina, în provincia Trieste, şi întors din drum, iar acum riscă o amendă uriaşă.

Autorităţile italiene au înteţit controalele de pe drumuri în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a combate o nouă creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Cazuri confirmate de infectare cu coronavirus la Consulatul de la Trieste, serviciile consulare SUSPENDATE

De astăzi, toată Italia devine portocalie, magazine deschise și restaurante închise. Ce se poate face în următoarele trei zile