in

De astăzi, toată Italia devine portocalie, magazine deschise și restaurante închise. Ce se poate face în următoarele trei zile

De astăzi 28 decembrie, Italia intră în zona portocalie timp de 3 zile, până la 30 decembrie inclusiv. Magazinele sunt deschise, barurile și restaurantele sunt închise, cu excepția livrărilor la domiciliu.

Ce se poate face?

În 28, 29 și 30 decembrie 2020 și în 4 ianuarie 2021, toată Italia devine „zonă portocalie”. Iată ce puteți face, potrivit Corriere della Sera:

– puteți merge la magazine, care sunt deschise până la 21:00;

– nu puteți merge la baruri și restaurante, care vor fi închise (dar puteți lua mâncare la pachet până la ora 22:00 și puteți comanda acasă)

– vă puteți deplasa liber în localitate între orele 5 și 22 (între 7 și 22 în ziua de Anul Nou)

– vă puteți părăsi localitatea, rămânând în regiunea dvs. – din motive de muncă, sănătate sau necesitate și urgență, și din alte două motive: a) cele care vă permit să mergeți la maximum două persoane unul o dată pe zi pentru a vizita o rudă sau un prieten b) este permisă deplasarea din municipiu, dacă populația nu depășește 5.000 de locuitori, parcurgând o distanță „care nu depășește 30 de kilometri de municipalitățile vecine”: dar este interzisă deplasarea către capitala provinciei.

Pot merge la rude sau prieteni?

Da, dar conform regulilor stabilite mai sus: nu puteți merge acolo dacă casa rudelor dvs. se află în afara regiunii; persoanele care se deplasează nu pot fi mai mult de două, cu excepția cazului în care aduc cu ei copii sub 14 ani sau persoane cu dizabilități sau persoane care nu sunt autosuficiente care locuiesc împreună; vă puteți deplasa la o singură casă pe zi și respectând timpii de stingere nocturnă. Revenirea la domiciliu sau reședință este întotdeauna permisă.

Pot vizita rude și prieteni în afara regiunii?

– Nu, este interzis. Dar există o excepție. În zilele indicate cu portocaliu (adică 28, 29, 30 decembrie și 4 ianuarie), cei care locuiesc în municipii sub cinci mii de locuitori se vor putea deplasa între 5 și 22, de asemenea, într-un alt regiune, dar maxim pe o rază de 30 de kilometri de reședință și fără a merge în capitalele provinciale.

Pot merge la iubit sau la iubită?

Da: regulile de mai sus se aplică și prietenilor sau iubitelor.

Pot merge la iubitul sau iubita mea dacă se află în afara regiunii?

Regulile valabile, în acest caz, rămân cele dictate de Dpcm din 3 decembrie 2020. Pe site-ul guvernamental au fost rezumate după cum urmează: „Este întotdeauna permisă întoarcerea în Municipalitatea în care aveți reședința, domiciliul sau unde locuiți continuu sau periodic. Acest lucru va permite, de exemplu, reunificarea cuplurilor care sunt despărțite din motive de muncă, dar care locuiesc împreună cu o anumită frecvență în aceeași casă”.

Pot pleca acasă în zilele „roșii”?

Da, întoarcerea la domiciliu – cea în care aveți reședința sau domiciliul – este întotdeauna permisă.

Pot merge la o a doua casă?

Da, pe toată perioada Crăciunului – până pe 6 ianuarie – este posibil să mergeți la o a doua casă: dar numai dacă se află în regiunea în care vă aflați.

Pot să părăsesc municipalitatea pentru a face cumpărături?

Da: așa cum a explicat deja guvernul, cumpărăturile sunt una dintre cauzele care justifică deplasarea în afara municipiului în care locuiți, dacă municipalitatea adiacentă propriului dvs. are magazine care sunt necesare pentru nevoile dvs., și în ceea ce privește prețurile convenabile. Mișcarea trebuie să fie întotdeauna auto-certificată.

Pot face voluntariat?

Da, „călătoriile legate de activitățile de asistență desfășurate în contextul unei asociații voluntare sunt permise, fără limite de timp”, precum și cele „în acord cu autoritățile locale, în favoarea persoanelor care au nevoie sau dezavantaj ».

Când este necesară autocertificarea?

În zilele „portocalii” (28, 29 și 30 decembrie 2020 și 4 ianuarie 2021), auto-certificarea  este folosită pentru a părăsi municipalitatea: iar acest lucru, așa cum s-a menționat mai sus, este posibil pentru nevoile dovedite de muncă, de sănătate și urgență.

De asemenea, va fi folosit pentru a ieși din municipalități cu populații care nu depășesc 5 mii de locuitori și pentru a merge, în propria regiune, la o a doua casă sau pentru a vizita prieteni și rude (cu regulile stabilite mai sus). Formularul este, de asemenea, utilizat pentru deplasarea în timpul închiderii.

Puteți descărca AICI 👉 Formularul pe proprie răspundere

În zilele „roșii”, formularul este, de asemenea, utilizat pentru a vă deplasa în timpul zilei în interiorul propriului municipiu, precum și pentru a intra și a părăsi orașul pentru „nevoi de muncă dovedite”, din „motive de sănătate” și din „alte motive admise de reglementările actuale”.

Formularul va fi, de asemenea, utilizat pentru a merge la o a doua casă din regiune sau pentru a vizita prieteni și rude cu regulile stabilite mai sus. Cei care nu au imprimantă pot scrie autocertificarea manual. Dacă nu aveți formularul la dumneavoastră și sunteți oprit de poliție, aceștia vor completa unul: vor putea apoi să efectueze verificări pentru a verifica acuratețea a ceea ce a fost declarat.

Care este orarul de închidere nocturnă?

Pe toată perioada acoperită de decretul de Crăciun, până la 6 ianuarie 2021, nu puteți călători între orele 22:00 și 05:00.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, român testat pozitiv la coronavirus, riscă o amendă uriașă, a fugit din carantină pentru a petrece Crăciunul alături de părinţi

Povestea româncei care în 1990 a cerut azil politic în Italia: ”De asta am plecat din ţară…“