in

Italia, șoc pentru un român la primirea facturii de energie electrică: somat să plătească 40.000 de euro

Un român stabilit în Italia a primit o factură uriașă la energie electrică. Tânărul de 25 de ani a fost informat că are de plătit 40.000 de euro la curent. Totul a început când acesta își înmânase CV-ul cu datele sale în speranța de a primi un telefon pentru un loc de muncă, iar în schimb, singurul lucru care a ajuns la el acasă a fost o somație de a plăti aproximativ 40.000 de euro, scrie lagazzettadelmezzogiorno.it.
S-a întâmplat în Taranto, unui tânăr originar din România, care s-a mutat în capitala ionică în urmă cu mai mulți ani: când a ajuns în Italia, copil fiind, pentru a-și construi un viitor.

Citește și: Un român din Verona și-a găsit Mercedesul golit de piese în parcare: „Daune de 14.000 de euro”

Italia, șoc pentru un român la primirea facturii de energie electrică

În 2017, înarmat cu speranțe și bunăvoință, a început să livreze CV-uri în diverse baruri: într-o zi a intrat chiar într-unul dintre cele mai cunoscute baruri frecventate de cei foarte tineri, unul dintre cele din inima orașului, unde spera poate să fie angajat cu un contract regulat. Românul a predat CV-ul său și, din exces de zel, a anexat și o fotocopie a cărții de identitate și a numărului de asigurare socială.

Timpul a trecut, dar din acel bar nu a venit niciun telefon de angajare. Pe de altă parte, câțiva ani mai târziu, o societate de recuperare a creanțelor i-a scris ordonându-i să achite o datorie de aproape 40 000 de euro pentru facturi de energie electrică neplătite la Enel Servizio Elettrico Nazionale.

A luat legătura cu un avocat

Înspăimântat, a ajuns la biroul avocatului Ivan Zaccaria care, fără să piardă timpul, a cerut Enel să îi furnizeze copii ale contractelor și acolo a apărut problema: tânărul era proprietarul unui contract de furnizare a energiei electrice pentru un bar din centrul orașului Taranto și al unuia din Leporano.

Acte stipulate în 2017, care ar fi garantat o aprovizionare până în 2018, dar pentru care nimeni nu a plătit facturile. Prin urmare, avocatul Zaccaria a depus imediat o plângere împotriva unor persoane necunoscute la procuratură, care, la finalul anchetei, a reconstituit faptele: datele tânărului nu ar fi fost folosite pentru a crea o bază de date a tinerilor în căutarea unui loc de muncă, din care ar fi putut eventual să se extragă dacă era necesar, ci pentru a activa o sursă de energie electrică.

Astfel, proprietarul firmei care administrează barul din centrul orașului și care are și alte afaceri în diverse alte zone din oraș și provincie a ajuns în dificultate. Fraudă și substituire de persoană sunt infracțiunile penale imputate de procurorul Maria Grazia Anastasia împotriva proprietarului de 42 de ani, proprietar a două baruri din centrul orașului și a unuia din provincie.

Proprietarul a fost prins cu minciuna

Potrivit procuraturii, el a fost cel care a furnizat datele românului către Enel pentru a încheia un contract punând o semnătură falsă. Când finanțiștii l-au interogat, a încercat să se apere susținând că socrul său, care murise între timp, se ocupa de toate chestiunile contractuale.

O explicație care nu a fost suficientă pentru procuratură, care, odată încheiată ancheta, a cerut și a obținut o trimitere directă în judecată: la finalul procesului de gradul I, antreprenorul de 42 de ani a fost condamnat la opt luni de închisoare și, așa cum a cerut avocatul Zaccaria, și la plata unor despăgubiri către român, care vor fi cuantificate într-un proces civil.

Procesul penal a permis, de asemenea, ca Enel să își dea seama că tânărul de 25 de ani nu era cel căruia urma să i se prezinte factura de 40.000 de euro. Între timp, românul și-a găsit un loc de muncă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.8]
meeic camerun rasism

Italia, medic de familie, de origine africană, ironizat de comunitate pentru originea sa: ”Nu mai stau, plec”. Primarul își cere scuze

A numit-o pe Giorgia Meloni „bastarda”, Roberto Saviano la proces: „Ciudat că un scriitor este judecat”