in

Italia, medic de familie, de origine africană, ironizat de comunitate pentru originea sa: ”Nu mai stau, plec”. Primarul își cere scuze

Italia, medic de familie, de origine africană, ironizat de comunitate pentru originea sa. Dr. Enok Rodrigue Emvolo, în vârstă de 48 de ani, activează ca medic de familie în locul unui coleg italian. Împotriva lui prejudecăți și ironii despre originea sa. Primarul încearcă să-l țină, scrie milano.corriere.it.

Pe de o parte, există o lipsă cronică de medici generaliști care, atunci când ajung la serviciu, trebuie să facă față unor probleme structurale legate, de exemplu, de funcționarea rețelelor de internet, iar pe de altă parte, există intoleranța unor „mutuati” care nu vor să stea la coadă sau să piardă timpul.

Meloni: „Odată cu încetarea obligației de vaccinare, 4 mii de medici revin în serviciu”

Medic de familie, de origine africană, ironizat de comunitate pentru originea sa

La mijloc se află un medic originar din Camerun, care trebuie să se confrunte și el cu prejudecăți care se transformă în adevărate incidente rasiste pe plan social, până în punctul în care medicul nu mai vrea să știe de vizite și rețete.

Ne aflăm în provincia Varese, la Fagnano Olona, un oraș din sudul provinciei, unde de câteva zile se vorbește numai de asta, cel puțin de când doctorul Enok Rodrigue Emvolo, 48 de ani, și-a început vizitele pentru a-l înlocui pe medicul precedent.

Medicul, care jonglează între pacienți și universități, a fost vizat de unele comentarii pe rețelele de socializare care ironizează originea sa cu epitete rasiste. Astfel, primarul Marco Baroffio a fost nevoit să „intervină în această chestiune” cu un videoclip pe Facebook.

Mesajul primarului

„În ceea ce privește insultele rasiste la adresa doctorului Emvolo, pe care l-am întâlnit și căruia i-am cerut scuze în numele întregii comunități, ne cerem scuze dacă aceste insulte au deranjat viața privată și profesională a acestui profesionist. Nu vor fi două sau trei comentarii rasiste pe rețelele de socializare care să eticheteze țara noastră și pe cetățenii săi.

Ar trebui să se știe, de asemenea, că Dr. Emvolo este pe teritoriul nostru chemat la muncă pentru a-l înlocui pe Dr. Navarra. Totuși, pentru a face acest lucru în cel mai bun mod posibil, trebuie să aibă la dispoziție toate mijloacele necesare. Iar în momentul de față aceste mijloace nu există, iar medicul, în parte din cauza unei serii de probleme, vrea să lucreze în afara teritoriului nostru.

M-am angajat în mod direct, deși nu este o sarcină pentru administrația municipală sau pentru primar, să văd dacă putem atenua aceste probleme, și la invitația multor fagnanesi și pacienți care au cerut un interes personal din partea noastră.

Și acum? „Marți după-amiază, la primărie este programată o întâlnire cu doctorul Emvolo, împreună cu conducerea Ats”, explică primarul, „tocmai pentru a-l împiedica pe doctor să plece din orașul nostru. Vom încerca pe toate căile să îi permitem medicului să poată lucra, deoarece zilele acestea au existat probleme de conectare a PC-ului său la rețea, iar rețetele medicale erau completate manual, ceea ce provoca întârzieri. Vrem să găsim o soluție cu orice preț.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Italia, își bate copilul cu urzici „ca să-l facă bărbat” și își violează soția: condamnat la ani grei de închisoare

roman curent electric italia

Italia, șoc pentru un român la primirea facturii de energie electrică: somat să plătească 40.000 de euro