in

A numit-o pe Giorgia Meloni „bastarda”, Roberto Saviano la proces: „Ciudat că un scriitor este judecat”

Roberto Saviano judecat pentru defăimarea lui Meloni – „Cred că este ciudat că un scriitor este judecat pentru cuvintele pe care le folosește, oricât de dure sunt acestea, în timp ce indivizii fără apărare continuă să sufere violențe atroce și minciuni constante”.

Este un pasaj din declarațiile citite de Roberto Saviano în fața curții de la Roma după ședința procesului care îl vede acuzat de defăimare față de actualul premier Giorgia Meloni, descrisă la TV acum doi ani drept „bastarda”.
>>> Zelenski o felicită pe Meloni, ea răspunde: „Poți conta pe sprijinul nostru loial”

„Instrumentul meu este cuvântul. Cuvântul este motivul pentru care sunt aici. Acuzația este aceea de a fi depășit linia foarte subțire care delimitează posibila invectivă de ceea ce se numește aici defăimare”, a adăugat el. Referindu-se la tragedia migranților, Saviano a concluzionat: „Simt că am folosit cuvinte chiar prea precaute, că am strigat indignare cu moderație. Nu voi înceta niciodată să stigmatizez, să analizez, să folosesc toate mijloacele pe care mi le oferă cuvântul și democrația pentru a nega acest haos zilnic”, relatează Ansa.

Roberto Saviano , 43 de ani, este un scriitor și jurnalist italian, devenit celebru după romanul Gomorra, în care descrie afacerile Camorrei. Saviano este angajat politic, fățiș părtinitor cu pozițiile Partidului Democrat italian și favorabil ideilor așa-numite „progresiste”.
>>> VIDEO – Giorgia Meloni, laude pentru Mussolini: „A fost un politician bun. Tot ce a făcut, a făcut pentru Italia.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
roman curent electric italia

Italia, șoc pentru un român la primirea facturii de energie electrică: somat să plătească 40.000 de euro

Scandalul fondurilor pentru proiecte de la DRP: ce a întrebat Gazeta Românească și ce a putut să răspundă Guvernul României