in

Jefuia bătrânele la bancomat, în două zile a ”încasat” 3.500 de euro, român arestat la Bologna

ItaliaJefuia bătrânele la bancomat, în două zile a ”încasat” 3.500 de euro, român arestat la Bologna. Carabinierii de la stația din Bologna, cărora un comerciant le raportase comportamentul suspect al bărbatului, care părea să urmărească mai multe persoane care se îndreptau spre bancă, l-au oprit și l-au percheziționat, iar după ce cele două victime l-au recunoscut la cazarmă, au executat un mandat de cercetare penală împotriva lui pentru jaf și furt calificat, scrie cityroma.com.

Destinatarul măsurii este un român fără domiciliu stabil, în vârstă de 27 de ani, împotriva căruia judecătorul nu a validat arestul „din cauza lipsei pericolului de fugă”, dar a dispus „arestul la domiciliu cu brățară electronică în locuința soției sale din Bologna”.

În prezent, românul în vârstă de 27 de ani se află încă în închisoare, așteptând ca polițiștii ‘să verifice disponibilitatea femeii de a-l primi și adecvarea casei pentru executarea măsurii’.

Citiți și: Milano, asalt la depozitul de telefoane mobile, dar se termină rău pentru banda de români

Jefuia bătrânele la bancomat, în două zile a ”încasat” 3.500 de euro

Tânărul este acuzat de două incidente: primul, pentru care este acuzat de tâlhărie, a avut loc pe 2 martie împotriva unei femei de 71 de ani din Bologna, pe care tânărul de 27 de ani a împins-o după ce a introdus pinul cardului de la bancomat, retrăgând apoi 1.500 de euro în locul bătrânei.

Sâmbătă dimineață, în schimb, bărbatul a retras 2.000 de euro cu cardul unei femei georgiene de 50 de ani: în acest caz, acuzația este de furt, deoarece tânărul de 27 de ani a jefuit-o pe femeie fără a recurge la violență.

Carabinierilor, victimele l-au descris pe autorul faptei „ca fiind un bărbat cu barbă închisă la culoare, de înălțime medie și de constituție subțire”.

Eliberat din închisoare în decembrie

Când a fost oprit de polițiști, bărbatul de 27 de ani avea asupra sa 600 de euro, care păreau să fi fost ‘furați recent, cu același mod de operare, de la o altă victimă, care este încă în curs de identificare’.

Investigațiile ulterioare au arătat că tânărul, „cu antecedente de poliție pentru infracțiuni contra patrimoniului, în special pentru furt, furt calificat, înșelăciune, tâlhărie și utilizare frauduloasă a cardurilor de credit, fusese arestat recent, în executarea unei ordonanțe de arestare preventivă emise de Autoritatea Judiciară din Verona, pentru o infracțiune similară celei de la Bologna”.

Eliberat din închisoare în decembrie, tânărul de 27 de ani ‘fusese supus unei interdicții de ședere în Veneto’. În urma arestării, procurorul bolognez Stefano Dambruoso a dispus ca tânărul să fie dus la închisoare, făcând o cerere de validare la judecător. Deși acesta din urmă nu a validat arestul din cauza absenței pericolului de fugă, la finalul audierii care a avut loc marți, a dispus totuși arestul la domiciliu cu brățară electronică.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

Roma, zidar român EXECUTAT în fața casei. Ambuscadă criminală cu doi ucigași, un glonț în cap și unul în stomac

Roma, zidar român ucis pe stradă, soția acuză: „Acel albanez ne amenința de zile întregi”