in

La mulţi ani de 1 Martie! ARI distribuie 30.000 de mărţişoare

Ca în fiecare an, la începutul lunii martie, Asociaţia Românilor din Italia (ARI) a distribuit mărţişoare atât româncelor stabilite în Italia, cât şi multor doamne şi domnişoare de alte naţionalităţi.

Campania se desfăşoară contemporan în trei oraşe: Roma, Perugia şi Ancona.

Am pregătit 30.000 martisoare, pe care am început le dăruim încă de azi dimineaţa de la 5. La Roma, 12 voluntari ai asociaţiei au oferit aceste mici cadouri tradiţionale, dar pline de semnificaţie, la ieşirile de metrou ale capitalei, în gări sau în supermerkaterurile frecventate de români”, ne-a declarat Eugen Terteleac, preşedintele ARI.

Destinatarele au fost atât românce, cât şi italience sau doamne şi domnişoare de alte naţionalităţi. “Ne-am bucurat toate au acceptat cu emoţie darul nostru, unele italience cunoşteau deja obiceiul de a dărui mărţişoare de 1 martie.

Şi noi, cei care le-am dăruit, am trăit aceleaşi emoţii, văzând uneori chiar lacrimi în ochii destinatarelor. Câteva românce ne-au mărturisit că de ani de zile nu au primit un mărţişor, trăind departe de casă”.

Mărţişoarele au fost personalizate cu logo-ul ARI şi al celor doi sponsori care au susţinut iniţiativa. Alte mărţişoare a fost trimise de către ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David. “Uite, un ministru ne trimite mărţişoare”, a comentat, glumind, una din româncele care au primit simbolul primăverii.  

Potrivit organizatorilor, campania de distribuţie a mărţişoarelor va continua şi duminică, 3 martie, în cadrul concertului gratuit  “Festa del MarzolinoInsieme per conoscerci meglio”, iar, ulterior, până la epuizarea stocului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mai bine în baracă în Italia, decât în apartament la Iaşi

Ileana M. Pop, despre bogăţie sufletească şi multiculturalism