in

Lecco, român de 19 ani, a murit înecat în râul Adda, sub privirile îngrozite ale iubitei. ”O săritură în apă, care l-a costat viața”

Un tânăr român, de 19 ani, s-a înecat în râul Adda, în dreptul localității Calolziocorte, o comună din provincia Lecco, cauzele morții nefiind încă foarte clare. Nicolae Dorin Cazacu locuia în Anglia, dar a venit în Italia, într-o vacanță, la prietena lui. Tragicul eveniment s-a întâmplat ieri, când cei doi tineri s-au dus la plajă, pe malul râului. La un moment dat, tânărul s-a aruncat în apă și nu a mai apărut la suprafață. Fie curentul a fost puternic și l-a tras la fund, fie s-a lovit de o piatră sau de fundul apei.

”O săritură în apă, care l-a costat viața”, a titrat Corriere della Sera. Românul ar fi împlinit 19 ani peste câteva zile. Născut în România, dar rezident în Anglia, Dorin Cazacu a ajuns în Italia miercuri, la niște amici de familie, pentru a petrece câteva zile în compania prietenei sale. Și-au dorit să rămână singuri și au decis să meargă la plajă, pe malul râului. ”Mergem până la supermarket”, i-au mințit pe părinți.

Abia ajuns pe malul apei, tânărul s-a aruncat în apă, dar nu a mai reușit să ajungă la suprafață. Curentul foarte puternic l-a dus în aval, iar prietena sa nu a putut să îl ajute în niciun fel. A reușit doar să ceară ajutor la salvare și poliție. Strigătele de ajutor ale fetei au fost auzite și de alte persoane care se aflau pe malul apei, dar nimeni nu a reușit să vadă corpul tânărului.

În ajutor a venit un elicopter, de la Malpensa, care în scurt timp a putut localiza trupul și a anunțat pompierii și scafandrii, care s-au deplasat la fața locului și au recuperat corpul.

S-a încercat reanimarea lui Dorin Cazacu pentru mai bine de jumătate de oră. Din păcate, medicii nu au putut constata decât moartea tânărului.

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bancă italiană, amendă uriașă în România. Ce a făcut cu datele clienților este ilegal

Românii din Vittoria, biserică nouă și un centru social pentru cei care se confruntă cu o situaţie dificilă