in

Lecţie de simţ civic: un român cu şase copii a restituit 32.000 de euro

Alin Cioacă, un român stabilit de peste 10 ani în Italia, a ajuns pe paginile ziarelor din Peninsulă, după ce a restituit 32.000 de euro, primiţi cadou de la un client.

Alin, în vârstă de 28 de ani, căsătorit şi cu şase copii de întreţinut,  lucrează de şapte într-o pizzerie într-un centru comercial de lângă Ferrara. În timpul unei zile obişnuite de muncă, tânărul a primit un plic de la un client în vârstă. “Sunt ceva bani înauntru”- i-ar fi spus bătrânul românului.

Tânărul, crezând că e vorba de o mică sumă, reprezentând bacşişul, nu a dat atenţie episodului şi şi-a continuat treaba în pizzerie.

După ce a ajuns acasă, seara târziu, a deschis plicul, împreună cu soţia. Cei doi au descoperit astfel, cu stupoare, că în plic erau mai multe banconote de 50, 100 şi 500 de euro. Suma totală era de 32.000 de euro.

"Am deschis plicul şi m-am speriat. Eram convins că era vorba de bacşiş, însă am rămas mut de uimire când am văzut toţi banii aceia. Era prea mult, nu am înţeles de ce mi i-a dat, nu era logic. M-am speriat, nu era onest să îi păstrez”- a povestit Alin Cioacă. A ascuns banii în beci, pe timpul nopţii, iar a doua zi dimineaţă s-a dus direct la carabinieri, ca să-i predea.

 “Puteam să-i ţin, nu mă văzuse nimeni când am luat plicul. Dar nu am făcut-o, nu ar fi fost corect”.

Carabinierii l-au felicitat pe român pentru gestul său. “Un gest care denotă un înalt simţ civic, e o dovadă în plus, dacă mai este nevoie de aşa ceva, că există persoane cinstite, indiferent de naţionalitate sau de alte criterii. Prea des ne dăm seama de existenţa lor doar când urmărim ştiri cu caracter negativ. În schimb sunt chiar ei, noii cetăţeni italieni, cei care colaborează din ce în ce mai des cu forţele de ordine, demonstrând un simţ civic de invidiat”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

La 54 de ani, cântăreaţa Cornelia Catanga este însărcinată

“Am venit la Torino să-mi schimb viaţa”