in

“Am venit la Torino să-mi schimb viaţa”

Cotidianul "La Repubblica", în ediţia de Torino, a dedicat un articol româncei Raluca Buzatu, tânără originară din Botoşani, care a înfiinţat un ONG la Torino.


 

Era plină iarnă când Raluca Buzatu a sosit în Italia. Exact pe 13 ianuarie 2011, zi în care o tânără doamnă născută la Botoşani, nordul României, a ales să-i dea un nou curs vieţii sale şi la scurt timp a decis să trăiască la Torino.

Cum s-a întâmplat?

«După ce mi-am luat licenţa în ştiinţe Politice am lucrat câţiva ani la ghişeele a diferite bănci româneşti. Am fost şi consilier pentru ipoteci şi împrumuturi. Dar se ştie cum au mers lucrurile în domeniul economic şi financiar, astfel am decis să fac o schimbare şi la Torino am ajuns datorită unor amici italieni cunoscuţi în România. Imediat mi-a plăcut mult.»

Ce lucraţi?

«La sosirea mea nu vorbeam deloc italiană. La început am lucrat şi ca vânzătoare într-o brutărie, dar am studiat mult şi acum am devenit reprezentantă şi coordonatoare a Uniunii Judeţelor din Moldova. Suntem un ONG care pune în contact instituţiile italiene şi moldovene. Eu coordonez relaţiile cu Provincia Torino.»

Ce apreciaţi la Torino?

«Iniţiativele culturale din oraş sunt multiple şi fascinante şi sunt convinsă că fiul meu poate creşte bine aici. De fapt, se simte foarte bine la grădiniţă. Mi-au propus să lucrez la Venezia sau la Roma însă nu intenţionez să părăsesc oraşul Torino fiindcă aici mă simt ca acasă.»

Vreun obicei nou?

«Micul dejun la bar a devenit un obicei aproape cotidian. Nu aş mai putea să renunţ la Cafeneaua Fiorio unde de obicei aleg croissant cu ciocolată şi cafea cu ginseng.»

(sursa: La Repubblica)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lecţie de simţ civic: un român cu şase copii a restituit 32.000 de euro

Tradiţii şi obiceiuri populare de “Buna Vestire”