in

Macerata, român amendat cu 40.000 de euro pentru două crescătorii ilegale de porci, 11 animale confiscate

Un român a primit o amendă de peste 40.000 de euro, după ce au fost descoperite două crescătorii ilegale de porci la Fiuminata, în Macerata. Garda Forestieră a confiscat și 11 animale.

Ancheta a început la sfârșitul lunii octombrie 2020 și a avut ca scop verificarea modului în care sunt crescute animalelor în fermele de porci din zona superioară a provinciei Macerata. În timpul verificărilor, militarii au constatat o serie de infracțiuni la două ferme situate în municipiul Fiuminata, una în Bufeto și cealaltă în San Cassiano, potrivit centropagina.it.

Totul a început după descoperirea unor porci, descoperiți lipsiți de crotaliile de identificare, care se aflau într-un țarc la mică distanță de malul drept al râului Potenza. În timpul investigațiilor a reieșit că cele două ferme sunt înregistrate pe numele unui cetățean de origine română, dar rezident în Italia.

Astfel, verificările efectuate și investigațiile aferente la baza de date veterinară națională au evidențiat numeroase încălcări ale legislației de referință privind fermele de porci (în special decretul legislativ din 26 octombrie 2010 nr. 200 privind identificarea companiilor și animalelor și decretul legislativ 158 din 16 martie 2006 privind tratamentele farmacologice veterinare): animalele din fermă nu fuseseră identificate și deținătorul nu a putut raporta originea lor, indicând doar că porcii provin din transferul de la o altă fermă, tot pe numele său, situată în Bufeto, o fracțiune din municipiul Fiuminata la granița cu Umbria.

Cu toate acestea, nu există nicio urmă a mișcării în documentația Serviciului Veterinar. Mai mult, ferma din San Cassiano a fost autorizată doar pentru patru animale sau pentru uz familial, în timp ce în interiorul ei au fost găsiți 11 porci, inclusiv o scroafă, un mistreț, cu încălcarea obligațiilor de comunicare.

Dintre animalele prezente, doar două animale au fost identificate corect, dar au fost recent achiziționate și înscrise în registrul societății din ferma greșită. Porcii găsiți în interiorul fermei din zona San Cassiano au fost supuși sechestrului preventiv din motive de sănătate.

Sancțiuni administrative de peste 40.000 de euro au fost notificate deținătorului fermei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
mafia vaccin

Italia, propunere aberantă: distribuirea vaccinurilor anti-Covid să se facă pe baza contribuției la PIB-ul național

vaccin straini romania

Cetățenii europeni și străinii cu ședere legală în România se vor putea vaccina în ţara noastră