in

Microbuz din România, curse neautorizate în Italia, amenzi de 2.000 de euro pentru șofer și pasageri

Un microbuz care efectua transport de pasageri și pachete din România în Italia, fără permise și fără respectarea regulilor anti-covid, a fost oprit de Poliția Locală la Loreggia (Padova).

Șoferul, dar și pasagerii, s-au ales cu amenzi usturătoare, de peste 2 mii de euro.

Vineri, la 8 dimineața, o patrulă de motocicliști a observat o autoutilitară Mercedes Sprinter cu o remorcă pentru bagaje, oprită în Piazza Baratella.

Era plină de pasageri și agenții au decis să o verifice.

În vehicul erau 9 români și compartimentul de încărcare era plin cu pachete și articole de uz casnic. În sprijin a venit o a doua patrulă care a identificat pasagerii, care au declarat că au plătit 100 de euro pentru călătorie.

În vehicul câteva pliante publicitare ale „serviciului de taxi” România-Italia.

Dar autoutilitara nu a fost autorizată pentru acest tip de activitate, rezultând a fi un vehicul privat normal fără autorizație. Șoferul, un român în vârstă de 22 de ani, a fost sancționat și a plătit imediat amenda pentru a putea relua călătoria.

„Pentru călătoriile cu vehicule private, reglementările în vigoare permit prezența doar a șoferului și a maxim doi pasageri pentru fiecare rând de scaune din spate, cu obligația ca toată lumea să poarte o mască” a explicat comandantul Antonio Paolocci, citat de Il Mattino di Padova.

Astfel, pentru toți ocupanții autoutilitarei care nu purtau mască și nu respectau distanța de un metru, a fost aplicată penalizarea de 400 de euro. Și au preferat să plătească imediat, cu o reducere de 30%.

Șoferul a primit, de asemenea, o penalitate suplimentară de 533 de euro pentru că nu a comunicat intrarea în Italia autorității sanitare competente.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Treviso, o femeie s-a aruncat de pe pod cu copilul de un an și jumătate: ea a murit, copilul s-a salvat

micul hercule

Cum arată acum „Micul Hercule”, copilul care impresiona Italia în urmă cu peste zece ani