Menu
in

Roma, zidar român ucis pe stradă, soția acuză: „Acel albanez ne amenința de zile întregi”

Cine l-a ucis pe Mihai Ștefan Roman? Bărbatul de 33 de ani a fost împușcat mortal în fața casei sale din cartierul Casal de’ Pazzi – Roma de o echipă de doi killeri pe o motoretă. Carabinierii cercetează posibilele cauze ale atacului ucigaș. Prima ipoteză a fost acelea de „reglare de conturi” în lumea interlopă, legată de cămătărie sau droguri, având în vedere că zona este rău famată.
Soția victimei însă face publică ipoteza unei răzbunari: ar fi apărat o prietenă de soțul ei albanez care o bătea.

„Bărbatul acela ne amenința de zile întregi”, spune acum soția victimei. Mihai Stefan Roman, Michele pentru cei care l-au cunoscut in Italia, zidarul român în vârstă de 33 de ani, impuscat de doua ori in spate miercuri seara in timp ce se afla pe strada in Casal de’ Pazzi, fusese amenintat de săptămâni și locuia in teroare.

Roma, zidar român EXECUTAT în fața casei. Ambuscadă criminală cu doi ucigași, un glonț în cap și unul în stomac

Ajutor dat unei femei bătute de soț

Soția lui Mihai îi oferise sprijin unei alte femei, soția unui infractor albanez, victimă a violenței domestice. O ajutase să se elibereze de coșmar și de bătăi, să găsească curajul să se răzvrătească împotriva soțului violent care i-a dat „permisiunea” să iasă din casă doar pentru a-și lua fiul de la școală. Faptul că soția lui Mihai o ajutase era un afront de neiertat, mai ales după ce infractorul albanez fusese dat afară din casă. Albanezul se înfuriase, l-a luat pe Mihai, s-au certat și chiar au ajuns să se bată: „Mi-ai stricat familia”, „dacă soția ta nu tace, vă aranje„z eu”, acesta este tonul intimidării, personal și telefonic. Mihai îi spusese soției sale: „O să faci să mă omoare”, scrie Il Messaggero.

Ieri, femeia a fost audiată îndelung și de mai multe ori de carabinierii Unității de Investigații din via In Selci care investighează crima. Și a povestit de certurile cu albanezul (care avea un pistol acasă), de amenințări, de Mihai care se temea din ce în ce mai mult și se retrăgea în sine. Și a plâns disperată pentru că în inima ei avea un presentiment: că execuția soțului ei, care a avut loc pe 8 martie, poate să fi fost «darul meu cel mai atroce de ziua femeii: familia mea ruinată.”.

Elementele furnizate de femeie sunt acum examinate de anchetatori care, însă, nu exclud nicio indiciu dată fiind metoda feroce de comitere.

Familia neagă pista traficului de droguri

Profilul lui Mihai nu vorbește despre droguri și trafic. Are un antecedent pentru infracțiuni împotriva proprietății, „furtul unui moped în urmă cu mulți ani când era băiat”, explică un văr.

Iar in casa din via dei Selmi, unde s-a petrecut tragedia, membrii familiei vorbesc despre un barbat „care iesea dimineata in zori sa mearga la santier si care bea o bere la intoarcere cu prietenii. în fața magazinului alimentar românesc (același în fața căruia l-au împușcat, n.d.) la întoarcere ». Copiii lui, gemeni, încă îl așteaptă. Ei nu știu că tatăl lor este mort. «Îl tot sună la telefon, vor să meargă cu el la pescuit ca în fiecare weekend. Pescuitul a fost marea pasiune a lui Mihai», adaugă un alt văr. Droguri? Soția și rudele lui au căutat-o ​​peste tot în casă: «Ziarele au vorbit despre asta, așa că ne-am îndoit că ar putea să ne ascundă ceva, că a ajuns într-o situație proastă, dar nu am găsit nimic. Avem încredere în anchete, vrem dreptate”.

Ambuscadă de tip mafiot

Cu toate acestea, dinamica ambuscadei seamănă cu cea a multor alții care au însângerat Roma în contextul războiului dintre bande pentru controlul traficului de droguri: doi asasini îmbrăcați în negru și cu căști care au deschis focul de pe o motocicletă între mulțime. Un alt glonț ar fi avut ca țintă un alt român care era aproape de Mihai, alți doi au fugit de frică.

Pe trotuar, ieri, mai erau pete de sânge ale constructorului. Mama, sora, soția și soacra au plâns în fața lumânărilor aprinse, la fel ca și alți cunoscuți, străini și italieni. În acest colț al orașului, însă, sunt mulți cei care arată cu degetul spre albanezi: bărbatul în cauză și cei doi frați ai săi, unul proaspăt de închisoare, celălalt întors dintr-o comunitate de recuperare a dependenței de droguri, sunt cunoscuți ca violenți. „Sunt violenți – spun ei – cu ceva timp în urmă au luat-o împotriva unei familii cubaneze care în urmă cu trei săptămâni și-a făcut bagajele și s-a mutat în altă parte din teroare”.
Carabinierii efectuează verificări balistice și telefonul victimei, procedând și la achiziționarea de imagini de la unele camere, în căutarea ucigașilor.

Italia, și-a ucis fratele și cumnata pentru o moștenire de 100.000 de euro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.3]
Exit mobile version