Menu
in

Moartea celor patru tineri a şocat întreaga comunitate din Forli. Cine sunt românii morţi în groaznicul accident

Valentin (36 de ani), Florin (19 ani), Ionuţ (17 ani) şi Iulian (14) au murit pe loc, ieri dimineaţă, într-un accident teribil la Sant’Andrea, în provincia Forli – Cesena, Italia. Tragedia a avut loc duminică dimineaţă, la ora 5.00. Toţi cei patru tineri români erau rezidenți la Forlì, pe via Valverde și se grăbeau spre casă de la un grătar cu prietenii.

Moartea celor patru tineri a şocat întreaga comunitate din privincia Forli – Cesena. Şoferul – Valentin Ciprian Marin – era tatăl unui băiețel de 4 ani. Împreună cu el şi-au pierdut viaţa Florin Ciprian Goria de 19 ani și frații Ionuț Adelin Șerban, 17 ani, și Iulian Balascru, de numai 14 ani. 

În dreptul localităţii Sant’Andrea, şoferul Valentin Ciprian Marin ar fi adormit la volan, moment în care mașina – un Seat Leon – s-a izbit de un parapet de ciment de pe marginea drumului, apoi s-a răsturnat în șanțul de pe via Dismano. Impactul a fost atât de puternic încât toţi cei patru tineri români au murit pe loc.

Potrivit observator.tv, care citează ilrestodelcarlino.it, în maşină au fost găsite și mai multe sticle de alcool, unele deschise, însă testele toxicologice vor fi cele care vor demonstra dacă șoferul consumase sau nu alcool înainte de a se urca la volan.

Valentin Ciprian Marin a venit în Italia, urmându-şi fratele mai mare, pe Marius Marin. Acesta din urmă îl chemase pe tânărul de 36 de ani din România să lucreze în Pievesestina. Cei doi au locuit o vreme împreună, însă acum stătea cu mătuşa fraţilor Ionuţ şi Iulian, şi ei morţi în accident. 

Era în Italia din anul 2008 şi avea un băieţel de numai 4 anişori. Acum, era transportator pentru o altă companie și începuse o nouă viață. Până ieri dimineaţă, când destinul său a fost frânt în cumplitul accident. 

Marius Marin a povestit că fratele lui mai mic, Valentin, era cinstit şi muncitor. „Nu a deranjat pe nimeni, niciodată. Era în Italia din anul 2008. Părinții noștri sunt veniți aici, la noi, în vacanță, vin foarte des să ne viziteze”, a declarat distrus de durere bărbatul. „Cred că îl vom înmormânta la Forlì, dar părinții mei sunt cei care vor decide”, a mai spus fratele şoferului decedat.

Despre fraţii Ionuţ şi Iulian a vorbit Florin Hanis, preot paroh la Parohia Ortodoxă Română „Sf. Grigorie Teologul” din Forli. „Îi cunoșteam pe frații Șerban, am sunat-o pe mătușa lor care mi-a răspuns de la morgă. Știu că locuiau împreună cu mama lor și erau o familie nevoiașă, mama nu avea un loc de muncă stabil. Foarte probabil, rudele vor dori ca cei doi frați să fie înmormântați în România, dar costurile de transport sunt foarte mari”, a spus părintele.

De aceea, prietenii lor se gândesc la o strângere de fonduri pentru a acoperi costul funeraliilor și transportul neînsufleţite ale celor doi băieți, în România.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version