in

Orbit de gelozie, și-a înjunghiat soția pentru a o ucide: român de 59 de ani arestat în Sicilia

Incidentul s-a produs în provincia Agrigento, în culmea unei dispute care a izbucnit din motive legate de gelozia bărbatului. Femeia se află în spital cu prognostic rezervat, iar el a fost arestat pentru tentativă de omor agravat.

Nu era prima oară când se certau din cauza geloziei. Dar de data aceasta nu s-a mai controlat furia absurdă și a încercat să o omoare pe femeie înjunghind-o în diferite părți ale corpului.

Găsit de polițiști imediat după faptă, bărbatul a fost arestat. Acum va trebui să răspundă pentru infracțiunea de tentativă de omor agravat. Este vorba despre Alexandru Zamfirache, în vârstă de 59 de ani, de origine română, cu domiciliul în Canicattì, în provincia Agrigento, unde s-a produs incidentul.

Nu era prima dată când aveau loc certuri din cauza geloziei. În mai multe rânduri, femeia a fost nevoită să sufere hărțuirea din partea soțului ei. În aceste cazuri, vecinii chemau poliția, agenții de ordine au intervenit în mod repetat, restabilind calmul în acea casă. Femeia nu a depus niciodată plângere împotriva soțului ei.

Ciocnirea dramatică a avut loc în dimineața zilei de 3 februarie trecută. Din nou din cauza geloziei. În culmea disputei, bărbatul, pierzând controlul, a luat un cuțit provocând mai multe răni femeii. A lovit-o în diferite părți ale corpului, în special la nivelul plămânilor. A lăsat-o într-un lac cu sânge și a fugit, eliberându-se la scurt timp după armă. Între timp, vecinii au auzit țipetele și au chemat poliția. Salvarea s-a grăbit la fața locului, agenții echipei mobile Agrigento și secția de poliție locală. Femeia a fost transferată de urgență la spitalul din Canicatti. Prognosticul pentru viața sa rămâne rezervat.

Polițiștii au reconstruit imediat dinamica crimei. Căutarea românului a început imediat. Acesta a fost găsit la scurt timp în timp ce rătăcea prin oraș, fără niciun obiectiv definit.

Bărbatul, care a declarat că nu regretă deloc gestul nebunesc, a fost apoi blocat și dus la cazarmă, reținut pentru infracțiunea de tentativă de omor agravat și dus în închisoarea Agrigento. Judecătorul pentru investigații preliminare, în urma unei solicitări a parchetului local, a validat arestarea făcută de poliție. Zamfirache rămâne în închisoare în arest preventiv.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Reacţii extreme din cauza coronavirusului. Copil izolat la Târgu Mureş

Românii din diaspora care se întorc în țară, scutiți de plata impozitelor. Legea a trecut de Senat