in

Palermo, ucigaș la 16 ani, adolescent român condamnat la 10 ani de închisoare pentru crimă. ”Am vrut să-i fur banii”

Un adolescent român de 17 ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Tânărul a omorât anul trecut, în luna decembrie, când avea 16 ani, un cetăţean francez fără adăpost, pe o stradă din Palermo. În sala de judecată, procurorul a cerut pentru român 14 ani de detenție, ucigașul își recunoscuse fapta.

Aid Abdellah, de 57 de ani, îşi făcea veacul în Piazza Ungheria din Palermo. Bărbatul a fost luat la ochi de adolescentul român, care şi-a pus în cap să-i fure omului banii. Doar că tâlhăria s-a transformat într-o crimă. Băiatul l-a lovit pe Aldo – cum i se spunea francezului – cu un baston până l-a omorât. L-a buzunărit şi i-a furat puţinii bani pe care îi avea, 25 de euro, şi telefonul mobil.

A doua zi, francezul a fost descoperit fără suflare şi plin de sânge de o femeie care lucra la un restaurant din apropiere și care îi dădea mereu micul dejun. Femeia a dat alarma, iar poliţiştii au declanşat ancheta pentru prinderea criminalului.

Românul a fost identificat după ce carabineirii au verificat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă. Iar mărturia făcută de un cetăţean sârb fără adăpost a fost esenţială. Omul le-a furnizat anchetatorilor informaţii importante care au dus la prinderea românului.

Românul de 17 ani a fost găsit în cartierul Ballaro, unde locuia cu fratele lui. A recunoscut că l-a lovit pe francez, dar spune că nu a vrut să-l omoare. ”Am vrut să-i fur banii. D’aia l-am lovit. Nu am vrut să-l omor”, a declarat adolescentul român în faţa procurorilor italieni.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Veneția e sub apă, piața San Marco a fost complet inundată. ”Toată lumea a fost mobilizată”

Româncă ucisă în Puglia, împușcată de un italian de 69 de ani care s-a sinucis, Nevasta criminalului a fost rănită