in

Perugia, ucisă de prietenul ei chiar de 8 Martie: „Mi s-a părut că îşi bate joc de mine, şi am omorât-o”

Voia să o ia cu el, în Anglia, dar ea nu voia, aşa că a ucis-o. El este Daniel Barbu, de 27 de ani, ea era Ofelia Bontoiu, româncă de 27 de ani, ambii originari din Bacău. Cei doi se cunoşteau de când erau copii şi în ultimii şase ani au fost prieteni. În după-amiaza de 8 martie, ziua dedicată femeii, Daniel şi-au ucis iubita.

După o ceartă, a luat un cutter şi i-a tăiat gâtul, tăindu-şi apoi venele şi încercând să se sinucidă. Ofelia a murit, iar Daniel a fost dus la spitalul din Branca în stare gravă, dar fără ca viaţa sa să fie în pericol.

Drama s-a consumat la Gualdo Tadino, provincia Perugia, în primele ore ale după-amiezii de 8 martie. Potrivit reconstituirii, Daniel ajunsese de câteva zile în oraş, din Anglia, unde trăieşte şi lucrează ca zidar. Venise în Italia pentru a o întâlni pe Ofelia, iubita sa care trăia la Gualdo Tadino cu mama şi fratele şi care îşi câştiga traiul lucrând ca îngrijitoare în locuinţa unei doamne de 90 de ani (se pare că de câteva zile, totuşi, fata lăsase acel loc de muncă unde era în probă).

De ceva vreme relaţia lor s-a deteriorat din cauza a numeroase certuri. Acest lucru se intuieşte şi din comentariile postate de Ofelia pe Facebook. Nu se ştie ce anume şi-au spus cei doi iubiţi în camera pe care Daniel o închiriase pentru câteva zile. El i-a cerut să-l urmeze, ea a refuzat.

Româncă ucisă de fostul soţ la Foligno. Criminalul s-a sinucis.

Bărbatul, într-un exces de furie, a luat un cuţit şi i-a tăiat gâtul femeii; apoi, orbit de nebunie sau poate pradă panicii din cauza celor comise, a fotografiat cadavrul cu telefonul mobil şi a trimis pozele surorii lui din România.


De aici s-a declanşat alarma cu un apel telefonic dat lui Ovidiu, fratele Ofeliei, care s-a dus la faţa locului când deja era prea târziu. Ofelia era moartă şi Daniel îşi tăiase deja încheieturile şi gâtul. Daniel a fost dus imediat la spital, unde a suferit mai întâi o intervenţie la gât şi apoi la încheieturi, medicii salvându-i viaţa.

Daniel Barbu a mărturisit omorul. Interogat de magistrat în salonul de spital, a declarat: „Spunea că va veni cu mine, apoi şi-a schimbat ideea. Mi s-a părut că Ofelia îşi bate joc de mine „. Aceasta este ideea care l-a făcut să ia cuţitul şi să o ucidă pe Ofelia.

ROMA/ Româncă omorâtă în bătaie de 8 martie

„Comunitatea română astăzi mi se pare integrată – a spus şeful de cabinet al prefecturii din Perugia, Salvatore Grillo. Vom vedea ce va rezulta din anchete, dar cred că faptul trebuie considerat drept un gest de nebunie, un caz izolat ce nu trebuie generalizat”.

„Trebuie să acţionăm în privinţa bărbaţilor care maltratează, sunt violenţi şi potenţiali ucigaşi. Nu ne putem ocupa numai de victime ci este necesară o acţiune puternică împotriva bărbaţilor violenţi”, a declarat preşedinta Regiunii Umbria, Catiuscia Marini, după uciderea tinerei românce.

Fraza premonitoare de pe Facebook

Exista ceva ce poate simţea Ofelia. Aproape o macabră premoniţie. Imaginea de fond a profilului facebook al frumoasei fete, înfăţişează tocmai corpul unei femei moarte cu faţa la pământ. Postările cele mai recente ale Ofeliei trădau sentimente de dezamăgire, în ea erau ceva presentimente.

A ucis o româncă de 18 ani și apoi a abuzat sexual de cadavru, contabil italian arestat lângă Milano

„Se întorc fără măcar să ne ceară «scuze». Se întoarce cel care a trădat, care a minţit, care a iubit. Se întoarce cel care fără tine nu poate sta…”. Astfel scria cu câteva zile înainte de a muri. La începutul lunii tânăra îşi schimbase imaginea de fond, alegând-o pe cea emblematică a unei femei întinsă la pământ, fără viaţă, în faţa unei scări. Joi 6 martie a adăugat apoi un citat din Oscar Wilde: „Dăruieşte absenţa ta celor care nu dau valoare prezenţei tale”.

Ofelia Bontoiu sosise la Gualdo Tadino în septembrie 2008. Daniel Barbu ajunsese în Gualdo Tadino în 2007 şi lucra ca zidar împreună cu fraţii victimei sale. Apoi, din cauza lipsei unui loc de muncă s-a mutat în Anglia, unde acum voia să o ducă şi pe Ofelia. O relaţie agitată, cu cel puţin 3 sau 4 despărţiri, într-o perioadă de şase ani. Şi apoi epilogul, cel mai tragic, tocmai de 8 martie, Ziua Femeii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, se întâlneşte cu românii din Roma

Un diplomat român la mini-maratonul de la Roma